Salt la conținutul principal

C - PRODUCȚIE

Cod CAEN 1039: Alte activități de prelucrare și conservare a fructelor și legumelor

Aceasta clasă include:

  • fabricarea produselor alimentare constituite în principal din fructe sau legume, cu excepția preparatelor culinare congelate sau în conservă
  • Conservarea fructelor, nucilor sau legumelor: congelare, uscarea, înmuiere în ulei sau oțet, conservare etc.
  • fabricarea produselor alimentare din fructe sau legume
  • fabricarea gemurilor, dulceturilor și jeleurilor pentru prăjituri
  • prăjire de nuci
  • fabricarea alimentelor și pastelor pe bază de nuci

Această clasă include, de asemenea:

  • fabricarea produselor alimentare preparate perisabile din fructe și legume, cum ar fi:
    • salate; salate asortate, ambalate
    • Legume curățate sau tăiate
    • tofu (brânză de soia)

Această clasă exclude:

  • fabricarea sucurilor de fructe sau legume, vezi CAEN 1032
  • fabricarea făinii sau a mălaiului din leguminoase uscate, vezi CAEN 1061
  • conservarea fructelor și a nucilor în zahăr, vezi CAEN 1082
  • fabricarea preparatelor din legume, vezi CAEN 1085
  • fabricarea de concentrate artificiale, vezi CAEN 1089

De asemenea, folosit și în jurisprudență:

  • Decojirea și curățarea nucilor