Cod CAEN 1039: Alte activități de prelucrare și conservare a fructelor și legumelor
Aceasta clasă include:
- fabricarea produselor alimentare constituite în principal din fructe sau legume, cu excepția preparatelor culinare congelate sau în conservă
- Conservarea fructelor, nucilor sau legumelor: congelare, uscarea, înmuiere în ulei sau oțet, conservare etc.
- fabricarea produselor alimentare din fructe sau legume
- fabricarea gemurilor, dulceturilor și jeleurilor pentru prăjituri
- prăjire de nuci
- fabricarea alimentelor și pastelor pe bază de nuci
Această clasă include, de asemenea:
- fabricarea produselor alimentare preparate perisabile din fructe și legume, cum ar fi:
- salate; salate asortate, ambalate
- Legume curățate sau tăiate
- tofu (brânză de soia)
Această clasă exclude:
- fabricarea sucurilor de fructe sau legume, vezi CAEN 1032
- fabricarea făinii sau a mălaiului din leguminoase uscate, vezi CAEN 1061
- conservarea fructelor și a nucilor în zahăr, vezi CAEN 1082
- fabricarea preparatelor din legume, vezi CAEN 1085
- fabricarea de concentrate artificiale, vezi CAEN 1089
De asemenea, folosit și în jurisprudență:
- Decojirea și curățarea nucilor