Săriți la conținutul principal

C - Producție

Cod CAEN 1011: Prelucrarea și conservarea cărnii

Această clasă include:

  • funcționarea abatoarelor implicate în uciderea, tranșarea sau ambalarea cărnii: vită, porc, miel, iepure, oaie, cămilă etc.
  • producția de carne proaspătă, refrigerată sau congelată, în carcase
  • producția de carne proaspătă, refrigerată sau congelată, în bucăți

Această clasă include, de asemenea:

  • Abaterea și procesarea balenelor pe uscat sau pe vase specializate
  • producția de piei și blănuri provenite din abatoare, inclusiv procesarea blănurilor
  • rendering of lard and other edible fats of animal origin
  • prelucrarea subproduselor animale
  • producția de lână trasă

Această clasă exclude:

  • prelucrarea grăsimilor comestibile de păsări, vezi CAEN 1012
  • Ambalarea cărnii, vezi CAEN 8292

Also used for in caselaw: De asemenea, este utilizat și în jurisprudență:

  • Usca urechile de porc
  • Obținerea de grăsime comestibilă din deșeuri de abator