Salt la conținutul principal

C - PRODUCȚIE

Cod CAEN 1011: Prelucrarea și conservarea cărnii

Aceasta clasă include:

  • funcționarea abatoarelor care se ocupă de sacrificarea, tranșarea sau ambalarea cărnii: vită, porc, miel, iepure, oaie, cămilă etc.
  • producția de carne proaspătă, refrigerată sau congelată, în carcase
  • producția de carne proaspătă, refrigerată sau congelată, în porții

Această clasă include, de asemenea:

  • Măcelărirea și procesarea balenelor pe uscat sau pe vase specializate
  • producția de piei și blănuri provenite de la abatoare, inclusiv fellmongery
  • topirea unturii și a altor grăsimi comestibile de origine animală
  • procesarea deșeurilor animale
  • producția de lână trasă

Această clasă exclude:

  • randarea grăsimilor comestibile de pasăre, vezi CAEN 1012
  • ambalarea cărnii, vezi CAEN 8292

De asemenea, folosit și în jurisprudență:

  • Uscarea urechilor de porc
  • Randarea grăsimilor comestibile din deșeurile abatoarelor