Cod CAEN 1020: Prelucrarea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor
Aceasta clasă include:
- prepararea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor: congelare, congelare rapidă, uscare, fierbere, afumare, sărare, înmuiere în saramură, conservare etc.
- producția de pește, crustacee și produse din moluște: fileuri de pește, icre, caviar, substituenți de caviar etc.
- producerea de făină de pește pentru consumul uman sau furaje animale
- producția de mese și solubili din pește și alți animale acvatice improprii pentru consumul uman
Această clasă include, de asemenea:
- activități ale navelor angajate exclusiv în procesarea și conservarea peștelui
- procesarea algelor
Această clasă exclude:
- procesarea și conservarea peștelui pe navele de pescuit, vezi CAEN 0311
- procesarea balenelor pe uscat sau în vase specializate, vezi CAEN 1011
- Producția de uleiuri și grăsimi din materii prime marine, vezi CAEN 1041
- fabricarea preparatelor din pește congelate, vezi CAEN 1085
- Fabricarea supelor de pește, vezi CAEN 1089
De asemenea, folosit și în jurisprudență:
- Decongelarea peștelui, îndepărtarea capetelor, curățarea și tăierea în bucăți, apoi congelarea