Cod CAEN 1020: Prelucrarea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor
Această clasă include:
- prepararea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor: congelare, congelare rapidă, uscare, gătire, afumare, sărare, imersie în saramură, conservare etc.
- producția de produse din pește, crustacee și moluște: fileuri de pește, icre, caviar, substituente de caviar etc.
- producția de pește pentru consumul uman sau hrana pentru animale
- producția de mese și solubile din pește și alte animale acvatice necorespunzătoare consumului uman
Această clasă include, de asemenea:
- activități ale vaselor implicate doar în prelucrarea și conservarea peștelui
- procesarea algei
Această clasă exclude:
- Procesarea și conservarea peștei pe vasele implicate în pescuit, vezi CAEN 0311
- procesarea balenelor pe uscat sau pe vase specializate, vezi CAEN 1011
- Producția de uleiuri și grăsimi din materiale marine, vezi CAEN 1041
- fabricarea preparatelor congelate din pește, vezi CAEN 1085
- manufacture of fish soups, see CAEN 1089
Also used for in caselaw: De asemenea, este utilizat și în jurisprudență:
- Decongelarea peștelui, îndepărtarea capetelor, curățarea și tăierea în bucăți, apoi congelarea din nou