Salt la conținutul principal

C - PRODUCȚIE

Cod CAEN 1020: Prelucrarea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor

Aceasta clasă include:

  • prepararea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor: congelare, congelare rapidă, uscare, fierbere, afumare, sărare, înmuiere în saramură, conservare etc.
  • producția de pește, crustacee și produse din moluște: fileuri de pește, icre, caviar, substituenți de caviar etc.
  • producerea de făină de pește pentru consumul uman sau furaje animale
  • producția de mese și solubili din pește și alți animale acvatice improprii pentru consumul uman

Această clasă include, de asemenea:

  • activități ale navelor angajate exclusiv în procesarea și conservarea peștelui
  • procesarea algelor

Această clasă exclude:

  • procesarea și conservarea peștelui pe navele de pescuit, vezi CAEN 0311
  • procesarea balenelor pe uscat sau în vase specializate, vezi CAEN 1011
  • Producția de uleiuri și grăsimi din materii prime marine, vezi CAEN 1041
  • fabricarea preparatelor din pește congelate, vezi CAEN 1085
  • Fabricarea supelor de pește, vezi CAEN 1089

De asemenea, folosit și în jurisprudență:

  • Decongelarea peștelui, îndepărtarea capetelor, curățarea și tăierea în bucăți, apoi congelarea