Sari la conținutul principal

Începând

De ce să ne gândim la România?

Bine aţi venit la Legispedia, enciclopedia companiilor româneşti.

Prin paginile noastre si informatiile pe care le oferim, speram sa discutam avantajele si dezavantajele Romaniei ca jurisdictie, si sa alegem daca aceasta este pentru tine, sau nu.

Cand nu deschizi o companie in Romania?

O companie românească nu este pentru toată lumea, așa că înainte de a intra în adâncurile beneficiilor, să rupem bandajul pe ceea ce este România Nu va face. pentru afacerea ta..

Obținerea unei vize sau a unui permis de ședere pentru imigrare în Europa sau pentru a călători

Deschiderea unei companii fără a avea intenţia de a o conduce, cu scopul de a obţine o VIZĂ este interzisă de lege.

However, if you want to immigrate to start a business, or need a temporary visa, we have a guide here.

Planificăm să câştigăm peste 500.000 de euro anual în viitorul apropiat.

Impozitul de 1% pe venitul micro-întreprinderii se aplică doar companiilor care realizează sub 500.000 EUR anual, și nu recomandăm deschiderea în România fără a citi clar despre beneficiile Bulgariei, unde impozitul pe profit este de 10%, iar impozitul pe dividende este de 5%, ceea ce poate, în aceste cazuri, să fie mai benefic, cu condiția să fii dispus să te ocupi de un sistem mai birocratic.

Câştigând sub 2000 de euro lunar:

În timp ce România este una dintre cele mai scăzute jurisdicții impozitate ca % din PIB în UE, va trebui să plătiți contabili, consultanță, înregistrare și sediu. Dacă nu intenționați să faceți peste 2.000 EUR lunar, atunci desfășurarea unei afaceri românești ar putea să nu fie cea mai bună opțiune.

Așteptați-vă să plătiți aproximativ 1.500-2.500 EUR anual pentru întreținerea companiei dvs., inclusiv conturile bancare, plata unui contabil, etc.

Cand ar trebui sa deschizi o companie romaneasca?

Planifici să conduci o afacere E-Commerce

Antreprenorii români pot opta să plătească doar 1% impozit pe venit din veniturile lor, cu inventarele fiind scăzute din această sumă.

Acesta este o oportunitate uriașă, mai ales atunci când vă dați seama că România are acces la Dunăre, Marea Neagră, și principalele rute comerciale din Europa, făcându-l un important centru logistic european.

Nu numai că, dar cu digitalizarea relativ ridicată a domeniului, și luptele constante ale echipelor noastre pentru a automatiza mai multe și mai multe aspecte relevante ale gestionării afacerilor în România, credem că este o opțiune bună față de Estonia (care este poziționată într-o regiune defavorizată), Bulgaria.

Dezvoltare software

Dezvoltatorii de software pot beneficia din nou de rata de 1% a impozitului pe venit, ceea ce este semnificativ pentru un domeniu cu marje de profit mari, cum este dezvoltarea de software.

Adaugă la asta facilităţile pentru dezvoltatori care sunt scutiţi de plata taxelor salariale, şi obţii o facilitare imensă de care beneficiază puţine companii.

Ești convins?

Sperăm că nu, deoarece sunt multe de învățat.

But if you feel you are.....

You can always simulate filling out the forms for registering your business, before paying anything!

Easy business registration filing

You can decide to stop at any time. You only pay to finalize the registration!

Start a business registration form