Sari la conținutul principal

Sprijinul Guvernului

Prezentare generală a sprijinului guvernamental

Sprijinul guvernamental în ceea ce privește desfășurarea unei afaceri în România este unul dintre cele mai subtile subiecte înregistrarea și menținerea unei afaceri aici.

Fiind membru al Uniunii Europene, România beneficiază de un flux semnificativ de fonduri din partea UE, fonduri de dezvoltare şi sociale, de peste 29.2 miliarde EUR, cu toate acestea, cu absorbția fiind sub media UE la aproximativ 60%, 10% puncte mai mici.

Absorbţia de fonduri - România (FSE)

Deşi aceasta poate părea o veste proastă la început, unde lipsa de ofertă există, există oportunitate. Acesta este cazul pentru multe domenii de afaceri că UE doreşte să sponsorizeze în România, cum ar fi agricultura, energie, şi domeniile industriale.

Acest lucru înseamnă că puteți beneficia direct de finanțare guvernamentală nerambursabilă, independent de țara dvs. de origine (chiar dacă sunteți nord-coreean, suedez sau din Ghana), atâta timp cât compania dvs. românească câștigă și respectă planurile de proiect propuse UE.

Cireașa de pe tort este că nu trebuie să fii nici măcar partea câștigătoare. Companiile primesc fonduri semnificative pentru a aloca digitalizării în domeniile lor, oferind oportunități ample pentru întreprinderile digitale care construiesc site-uri web, platforme online și companii de marketing pentru a le face accesibile și cunoscute de publicul larg.

Structura Fondurilor Europene

EEFCA - Finanțare PNRR

Tranziția verde - 15,32 miliarde EUR alocate

Majoritatea alocării fondurilor europene în România în 2023, de peste 52,5%, adică peste 15,32 miliarde de dolari, urmează planul strategic general al UE de a asigura independența energetică și tranziția la energie verde.

Acest lucru înseamnă o mulțime de locuri de muncă și oportunități pentru antreprenorii care lucrează în domenii de la producție, la energie în sine.

Transformare digitală - 1.89 miliarde EUR alocate

Cel de-al doilea cel mai mare sector de alocare, de aproximativ 1,9 miliarde de euro, este "transformarea digitală" a României, adică adoptarea tehnologiei pentru a îmbunătăți eficiența în toate sectoarele.

De la a pune un sistem de livrare pentru o pizzerie cu WordPress la a crea unelte complexe de automatizare industrială, antreprenorii digitali cu siguranță pot beneficia de valul de fonduri care le vin în întâmpinare.

Fondurile Sectorului Guvernamental - 11.97 miliarde EUR alocate

Aproximativ 12 miliarde de euro au fost alocate pentru a facilita îmbunătățirea sectorului guvernamental, de la construirea infrastructurii durabile, la facilitarea accesului la resurse cheie, inclusiv lucrul la programele de e-Residency și multe altele.

Deşi aceasta nu afectează direct întreprinderile private, guvernul trebuie să liciteze orice proiect care are o valoare financiară, şi orice companie, independent de structura acţionariatului (cu acţionari străini), în cele mai multe domenii.

Licitația este simplă, poate fi făcută de oriunde și oferă oportunități uriașe.

Programe Naționale

În timp ce UE acoperă o mare majoritate a fondurilor alocate pentru dezvoltarea regiunii, Guvernul implementează de asemenea programe cheie pentru a facilita antreprenorii în a-și începe și moderniza afacerile.

De la alocarea de bani pentru domeniul antreprenorial prin granturi, programul SRL-D care iti ofera 10.000 de euro nerambursabili si reduceri de taxe, daca decizi sa iti incepi prima ta companie, la diverse proiecte care faciliteaza tinerii in a-si incepe o afacere.

Înregistrare gratuită pentru studenți

Dacă ești student la o universitate din România (deși legea nu-ți neagă acest drept nici dacă ești student la o universitate străină), poți fi scutit de la plata taxei de publicare în Monitorul Oficial de 30 EUR, taxele notariale, precum și alte taxe la înființarea unei firme.

Deși aceasta nu este o mare motivație, cu economiile care nu sunt mai mult de 50 de euro pentru cei mai mulți oameni, nu este niciodată o idee rea pentru a salva ceva bani, am dreptate?

În acest sens, Incorpo.ro oferă această facilitate pentru studenți, și planificăm să începem un program de subvenționare a costurilor de înregistrare, inclusiv a semnăturii QES, pentru a ajuta studenții să se lanseze în domeniul digital.

Start-up Nation

Start-up Nation a fost o încercare a României de a facilita