Sari la conținutul principal

Banci si Finante

Prezentarea generală a sistemului financiar

Sănătatea sistemului financiar al unei economii este o cheie de înţelegere a potenţialului său şi a atractivităţii sale pentru investitorii străini şi interni.

În timp ce antreprenorii sunt inima și creierul lumii capitalismului, sistemul financiar este sângele care îl face să se învârtă, promovând idei de succes în timp ce filtrează pe cele proaste.

România a văzut o creștere constantă a calității sistemului său financiar, cu tot mai mulți antreprenori și investitori care se alătură pentru a aduce idei de stele precum UIPath sau BitDefender.

Sectorul bancar

Coloana vertebrală a oricărui sistem financiar este sectorul bancar, care este măsurată de eficiența sa în gestionarea tranzacțiilor zilnice și de varietatea de bănci disponibile pentru antreprenori.

În ultimii ani, România a fost martorul unei creșteri a numărului de bănci digitale și instituții de bani electronice (EMI) care se adresează nomazilor digitali și antreprenorilor.

Înregistraţi-vă Compania Română

Începeți o afacere pe piciorul cel bun, înregistrându-vă afacerea cu Incorpo.ro

Vă ajutăm să obțineți acces la băncile de care aveți nevoie și vă garantăm banii înapoi, dacă ceva nu merge bine!

Înregistrează-ţi Compania în 15 minute

Jucătorii cheie din sectorul bancar

Banca Transilvania

 • Prezentare generalăFondată în 1994, Banca Transilvania a crescut pentru a deveni cea mai mare bancă din România în ceea ce privește valoarea activelor.
 • ServiciiOferă o gamă largă de servicii, inclusiv servicii bancare pentru întreprinderi, servicii bancare pentru IMM-uri și soluții bancare personale.
 • Iniţiative digitaleBanca a adoptat transformarea digitală, oferind soluții de online banking și o aplicație mobilă prietenoasă pentru Android și iOS.

BCR (Banca Comercială Română)

 • Prezentare generală: Înfiinţată în 1990, BCR este una dintre cele mai vechi şi de încredere bănci din România.
 • ServiciiOferă o gamă completă de servicii bancare, de la împrumuturi şi ipoteci la soluţii de investiţii.
 • Iniţiative digitalePlatforma "George" a BCR oferă o experiență modernă de banking digital, integrând tranzacții online, instrumente de bugetare și multe altele.

ING Bank România

 • Prezentare generală: O subsidiară a grupului olandez ING, are o prezenţă puternică în România, fiind cunoscută pentru soluţiile sale inovatoare de banking.
 • ServiciiING oferă o combinație de servicii bancare personale, de afaceri și corporative, cu accent pe soluții digitale.
 • Iniţiative digitaleAplicația mobilă și platforma online a ING sunt foarte apreciate, oferind funcții precum plăți instantanee, urmărirea cheltuielilor și opțiuni de investiții.
ING just added ApplePay to their services
Fotografie de CardMapr.nl / Unsplash

Revolut

 • Prezentare generală: O companie britanică de tehnologie financiară care oferă servicii bancare, Revolut a câștigat popularitate în România pentru abordarea sa digitală.
 • ServiciiDe la conturi multi-valută la tranzacționarea cu criptomonede, Revolut oferă o gamă diversă de servicii financiare moderne.
 • Iniţiative digitaleModelul centrat pe aplicații al Revolut permite utilizatorilor să-și gestioneze finanțele, să facă transferuri internaționale și să aibă acces la asigurări de călătorie, toate de pe smartphone-ul lor.
Fotografie de Viktor Forgacs / Unsplash

CecBank

 • Prezentare generalăCecBank, înfiinţată în 1864, este una dintre cele mai vechi şi mai bine stabilite bănci din România. Deşi are o istorie bogată, banca a făcut paşi importanţi în modernizarea serviciilor sale pentru a răspunde nevoilor antreprenorilor de astăzi.
 • Servicii: În afara serviciilor bancare tradiționale, CecBank oferă soluții de plată pentru comerțul electronic, conturi de afaceri online și servicii pentru comercianți, adaptate pentru afacerile online.
 • Iniţiative digitalePlatforma digitală a CEC Bank oferă funcții precum deschiderea de conturi online, procese KYC simplificate pentru afaceri și integrări cu principalele platforme de comerț electronic pentru tranzacții fără probleme.

Raiffeisen Romania

 • Prezentare generală: Parte a Grupului Raiffeisen, Raiffeisen România a fost un jucător cheie în sectorul bancar românesc din 1998. Recunoscând schimbarea către digital, banca și-a revizuit serviciile pentru a se adapta la afacerile moderne.
 • ServiciiRaiffeisen oferă conturi specializate pentru afacerile online, facilitând tranzacțiile online, operațiunile valutare și integrările e-commerce.
 • Iniţiative digitaleAplicația "Raiffeisen Smart Mobile" a băncii le permite antreprenorilor să-și gestioneze finanțele în timp ce sunt în mișcare, cu funcții precum scanarea facturilor, alerte în timp real pentru tranzacții și soluții ușoare de plată online.
Raiffeisen Bank

Zen Bank (Zero efort Non-bank)

 • Prezentare generală: Zen Bank, numit astfel pentru soluțiile sale bancare fără probleme, este un nou venit pe scena financiară românească. Ca instituție financiară non-bancară, se concentrează pe furnizarea de servicii streamline pentru antreprenorii digitali.
 • ServiciiZen Bank se specializează în gateway-uri de plată online, KYC simplificat pentru afacerile online și acces rapid la capital pentru afacerile de comerț electronic.

  Serviciul pe care îl oferă Zen este unul excelent pentru comerțul electronic, datorită reconcilierii instantanee asigurând fluxul de numerar, iar taxele lor minime vă permit să nu vă faceți griji cu privire la pierderea de bani pe tranzacții mari.
 • Iniţiative digitaleCu o abordare mobilă, platforma Zen Bank oferă configurare instantanee a contului, integrări cu principalele instrumente de comerț electronic și analize pentru a ajuta antreprenorii să-și urmărească și să-și optimizeze finanțele.

Pentru antreprenorii digitali din România, peisajul bancar oferă o combinație de fiabilitate tradițională și inovație modernă. Indiferent dacă administrați un magazin de comerț electronic, oferiți servicii de consultanță sau vă aventurați în educația online, există o soluție bancară adaptată nevoilor dvs. Cheia este să alegeți o bancă sau o instituție financiară care se aliniază cu modelul dvs. de afaceri și aspirațiile de creștere.

Oportunităţi de investiţii şi împrumuturi.

Pentru mulți antreprenori, vine un moment când creșterea afacerii lor este împiedicată de lipsa de lichiditate necesară pentru a scala. În timp ce afacerea arată promițătoare și crește rapid pentru a fi o afacere foarte profitabilă, lipsa de capital pentru a se împinge în marketing sau creșterea produsului face mai greu să rămână competitiv.

Din cauza asta, antreprenorii trebuie să se asigure că startup-urile lor sunt finanțate și cresc.

Credite bancare

În timp ce băncile din România sunt clar dezvoltate, doar 29% dintre români au spus că s-ar îndrepta spre credite bancare, preferând adesea să împrumute de la un prieten (47%). Acest lucru a însemnat că consumul de credit în România a fost întotdeauna mai mic decât cel al omologilor săi europeni, cu majoritatea întreprinderilor preferând să se concentreze pe bani siguri de la investitori în loc să obțină împrumuturi.

Această lipsă generală de încredere în industria bancară a însemnat, de asemenea, că băncile au devenit mai precaute în ceea ce privește persoanele care caută împrumuturi, deoarece aceasta este adesea ultimul recurs pentru mulți și un semn de randamente în scădere. Nu e cu siguranță punctul său forte..

Investitori & Capital de risc

Unde România lipsește în oferta de bănci, ea câștigă în ceea ce privește potențialul de a atrage investitori și finanțare VC, cu oferta de investiții fiind foarte mare, iar numărul de companii capabile să satisfacă cererea de investiții prea mic.

Acest lucru creează o oportunitate pentru dezvoltatorii străini de startup-uri, care sunt adesea mai de încredere pentru a livra, și au un potențial mai mare de a obține fonduri pentru a începe și a-și extinde afacerea digitală.

Investitori & Capital de risc

Poziția României în Europa de Est și ecosistemul său tehnologic în creștere au atras atenția investitorilor și a capitaliștilor de risc. Potențialul pentru start-up-uri, în special cele din domeniul digital, de a obține finanțare este evident. Antreprenorii străini, cu perspectivele lor diverse și soluțiile inovatoare, sunt deosebit de atractive pentru investitorii români.

SeedBlink.io

 • Prezentare generalăSeedBlink.io se află printre cele mai importante platforme de crowdfunding din România, conectând startup-urile inovatoare cu o rețea de investitori.
 • Specializare: Platforma are o puternică înclinație spre start-up-uri tehnologice, care se adresează sectoarelor precum comerțul electronic, ed-tech și alte afaceri digitale.
 • ProcesareSeedBlink.io oferă un proces structurat pentru start-up-uri, inclusiv cele străine, pentru a-și prezenta ideile și a atrage investiții locale.

GapMinder Venture Partners

 • Prezentare generalăGapMinder Venture Partners este o firmă notabilă de capital de risc din România, cunoscută pentru sprijinul acordat start-up-urilor tehnologice la diferite etape de creștere.
 • Investiții FocusPortofoliul lor arată o preferință pentru afaceri digitale, platforme SaaS și soluții fintech.
 • LogodnăGapMinder nu numai oferă capital, ci și îndrumare și ghidare strategică companiilor din portofoliul său.
 • Startups străineIstoricul de investiții al GapMinder indică interesul lor pentru start-up-uri străine care iau în considerare România ca piață sau centru de dezvoltare.

Sumeteu si concluzii

Credem că România este un spațiu excelent pentru finanțarea afacerilor digitale, fie ele întreprinderi de e-commerce cu idei inovatoare, fie companii de tehnologie în SaaS, PaaS.

Sunt zeci de fonduri VC dornice să finanţeze orice investiţie, deci dacă aveţi o idee grozavă, există potenţial pentru tine!

Începeți o afacere în Europa

UE oferă numeroase oportunități pentru antreprenorii din întreaga lume.

Cu Incorpo.ro, te poți înregistra 100% online, din orice țară!

Înregistrează-ţi afacerea în UE