Sari la conținutul principal
Fundamente financiare

Jucătorul NFL își împarte salariul

Alexandra Ardelean

Sunt un mare fan al sportului. Îmi place să urmăresc meciuri, să urmăresc echipele mele preferate și să intru în detaliile acțiunii. Dar ceea ce mă fascinează cu adevărat este partea financiară a sporturilor profesioniste. Cât câștigă sportivii? Care este salariul lor net după impozite? Și cum își gestionează banii?

E uimitor să te gândești la suma de bani care curge prin sportul profesionist. De exemplu, câștigurile Serenei Williams din carieră sunt aproape de 95 de milioane de dolari.

Dar, după cum ştim cu toţii, câştigurile brute sunt doar o parte din poveste. Impozitele, taxele şi alte deduceri pot lua o mare parte din salariul unui sportiv.

Recent, am văzut un filmuleț care mi-a atras atenția.

Dar înainte să ne aruncăm în ea, lasă-mă să-ţi spun despre un joc pe care l-am jucat cu prietenii şi familia mea în ultima vreme. Se numeşte Tapple, şi e o explozie. Dacă eşti în căutarea unei activităţi distractive şi competitive de a te bucura cu cei dragi, îţi recomand cu căldură să încerci.

Acum, să aruncăm o privire mai atentă la filmul lui Eric Armstead și să vedem ce putem învăța despre partea financiară a vieții unui jucător NFL.


Reel Analiza: NFL Joc Verifica Breakdown

În acest filmuleț, Eric Armstead ne oferă o privire din interior asupra modului în care funcționează un cec de joc NFL.

Să o luăm pas cu pas.

Detalii salariu

Prima chestie pe care o vedem pe cecul lui Eric Armstead este secțiunea "sumă".

Mai jos, avem secțiunea "câștiguri". Aici lucrurile devin interesante, deoarece se descompune exact ceea ce a făcut Eric și de unde a venit.

De exemplu, putem vedea că Eric a făcut 393.000 $ din "P5DW." Ce înseamnă asta? Ei bine, Eric explică că "P5DW" este codul său pentru alineatul cinci din contractul său, care este salariul său de bază.

El spune că anul trecut, echipa lui a transformat o parte din salariul lui într-un bonus de semnătură pentru a avea mai multă libertate financiară.

Impactul fiscal

Aici e locul unde lucrurile devin cu adevărat interesante. Chiar dacă Eric Armstead a câştigat peste 1 milion de dolari, el nu a primit nici pe departe acea sumă.

De fapt, după ce i-au fost scăzute taxele şi alte deduceri, salariul său net a fost de doar 198.000 de dolari.

Asta înseamnă că a pierdut aproape jumătate din salariul brut pe taxe şi alte cheltuieli!

Diferențele de impozitare între state

Ce este și mai fascinant este modul în care impozitarea statului afectează salariul unui jucător NFL.

Asta înseamnă că jucătorii care joacă în state cu nici un impozit pe venit (ca Tennessee) va lua acasă mai mulți bani decât jucătorii care joacă în statele cu impozite mari, cum ar fi California.

De fapt, jucătorii care joacă în California ar putea fi potențial depunerea de până la 10 declarații de impozit și de plată de până la 50% din salariul lor în impozite!


Consideraţii privind planificarea financiară

Pentru cineva care iubește finanțele personale și ajută alții să înțeleagă mai bine banii lor, acest filmuleț a fost ca o catifelare pentru mine. Ilustrează perfect cât de important este să înțelegi venitul tău și impactul taxelor asupra salariului tău.

Indiferent daca castigi milioane ca jucator NFL sau castigi un venit mai modest intr-un loc de munca traditional, stiind cat de mult aduci acasa in fiecare luna este crucial pentru planificarea financiara eficienta.

Înțelegerea deducerilor tale - fie că sunt pentru taxe, prime de asigurare de sănătate, sau contribuții 401k - vă va ajuta să creați un buget care reflectă salariul dvs. real. Acest lucru vă va permite să alocați banii mai eficient și să vă asigurați că nu cheltuiți prea mult în funcție de venitul brut.

Și vorbind de primele de asigurare de sănătate... știați că există alternative la asigurările de sănătate tradiționale? Christian Health Care Ministries este una dintre aceste alternative - sunt un sponsor al meu - oferind programe de costuri de sănătate care pot economisi bani pe primele lunare, oferind în același timp acoperirea completă pentru cheltuielile medicale neașteptate.


Venituri fluctuante în sporturile profesioniste

Un lucru care mi-a atras atenția în timp ce am urmărit această înregistrare a fost cât de mult poate fluctua venitul unui jucător NFL de la o săptămână la alta.

În plus, ei pot câştiga bani suplimentari dacă echipa lor ajunge în playoff sau în finală.

Acest tip de venit fluctuant nu este unic pentru sportivii profesioniști - există o mulțime de profesii în care veniturile pot varia foarte mult de la o lună la alta sau de la un sezon la altul.

  • Agenta imobiliara ar putea avea un mare succes in luna in care inchide mai multe tranzactii, dar apoi ar putea sa nu mai aiba niciun comision pentru cateva luni.
  • Machiajul pentru nunta poate fi o afacere profitabila, dar poate fi si o afacere cu multe fluctuatii.
  • Freelancerii sau lucrătorii la comandă ar putea avea perioade de belşug urmate de foamete în timp ce se chinuie să găsească proiecte sau concerte noi.

Sfaturi de planificare financiară

Dacă te afli într-o profesie cu venituri neregulate - fie din cauza fluctuațiilor sezoniere sau a altor factori - există câteva sfaturi cheie de planificare financiară pe care ar trebui să le ai în vedere:

  1. Economisiți în timpul perioadelor de venituri mari: Când ai o lună sau un trimestru bun cu câștiguri mai mari decât în mod normal, asigură-te că pui deoparte o parte din acei bani pentru cheltuieli viitoare sau pentru vremuri mai grele.
  2. Acoperiți cheltuielile esențiale în primul rând: Asigura-te ca ai suficient economisit pentru a-ti acoperi cheltuielile de baza (chirie, utilitati, mancare) in perioadele cu venituri mici.
  3. Ia în considerare să ai un job part-time: Având o altă sursă de venit în acele luni de slabă poate oferi stabilitate și pacea mintală.
  4. Nu uita de taxe: Dacă ești angajat pe cont propriu sau lucrezi ca și contractor independent (ca mulți atleți profesioniști), amintește-ți că va trebui să pui deoparte bani pentru taxe, deoarece acestea nu vor fi reținute automat din salariul tău, așa cum s-ar întâmpla la un loc de muncă tradițional.
  5. Stabileşte un buget bazat pe venitul tău mediu lunar: În loc să încerci să-ți faci un buget bazat pe cele mai bune scenarii (ca și cum ai avea mai multe comisioane în fiecare lună), fă-ți un buget bazat pe venitul tău mediu lunar, astfel încât să nu cheltuiești mai mult în perioadele cu venituri mari.

Recomandare pentru un job part-time

Un job part-time poate fi deosebit de util dacă abia începi într-o profesie bazată pe comision, cum ar fi vânzările sau imobiliarele, unde durează ceva timp până când îți construiești o bază de clienți și începi să ai venituri constante.

De exemplu:

  • Dacă lucrezi ca agent imobiliar și ai probleme în a închide tranzacții în anumite luni (ca decembrie când oamenii sunt concentrați pe sărbători în loc de cumpărarea unei case), ia în considerare să lucrezi part-time la un magazin sau restaurant local.
  • Dacă lucrezi ca independent (așa cum fac mulți lucrători gig) și te găsești fără niciun proiect pentru următoarele săptămâni sau luni, ia în considerare să conduci pentru Uber/Lyft sau să livrezi mâncare prin DoorDash/Grubhub până când lucrurile se vor îmbunătăți.

A avea o altă sursă de venit în acele luni de secetă poate oferi stabilitate și liniște sufletească, oferindu-ți în același timp ceva productiv de făcut în loc să stai în jurul și să te îngrijorezi când va veni următorul tău cec.


Sper că acest articol v-a dat câteva idei valoroase despre cum sportivii profesioniști își gestionează finanțele și planifică veniturile fluctuante pe parcursul carierei lor!

Aminteşte-ţi: Ia controlul asupra finanţelor tale personale, astfel încât să-ţi poţi crea viaţa pe care ţi-o doreşti!