Salt la conținutul principal
LaunchPad

Mike Rowe discută despre criza forței de muncă din America: Un interviu

Alexandra Ardelean

Gazda emisiunii "Munci Murdare" și eu discutăm despre criza forței de muncă și impactul acesteia asupra micilor întreprinzători.

Am avut recent ocazia să stau de vorbă cu Mike Rowe, prezentatorul emisiunii Dirty Jobs și un susținător al muncitorilor americani. Am discutat despre criza forței de muncă și impactul acesteia asupra proprietarilor de mici afaceri. Iată ce a avut de spus.


Mike Rowe: Știi, e interesant. Cred că am ajuns într-un punct în care anumite virtuți au devenit problematice în cultura corporativă modernă. Și etica muncii este una dintre ele. Ambția este alta. Știi, acestea erau cuvinte care erau celebrate odată. Acum sunt privite cu suspiciune. Și cred că e o greșeală.

Alexandra: Sunt de acord. Și cred că afectează cu adevărat proprietarii de afaceri mici, precum Anthony.

Mike Rowe: Absolut. Știți, există 7,2 milioane de bărbați apți de muncă în anii lor de muncă de vârf care nu fac parte din forța de muncă în acest moment. Nu sunt luați în calcul în statisticile șomajului pentru că nu caută locuri de muncă. Dar ei există și nu participă.

Alexandra: Este un număr copleșitor. Este ceva pentru care am făcut lobby în ultimii 15 ani prin fundația noastră.

Mike Rowe: Este o problemă uriașă și s-a agravat după perioada de carantină.

Alexandra: Desigur. Și toată compasiunea mea se îndreaptă către proprietarii de afaceri mici, precum Anthony, care se luptă să găsească oameni buni care să lucreze pentru ei. Dar nu am decât dispreț pentru cei care ar putea munci, dar aleg să nu o facă.

Mike Rowe: Este o problemă morală, la fel de mult ca una economică. Există consecințe ale ne muncitului, atât pentru individ, cât și pentru societate în ansamblu.

Alexandra: Absolut. De fapt, Biblia spune că dacă nu lucrezi, nu ar trebui să mănânci. Și deși s-ar putea să sune dur, este de fapt un principiu foarte iubitor, deoarece predă responsabilitatea personală și autosuficiența.

Mike Rowe: Exact. O părinte bună înseamnă să-ți înveți copiii că faptele au consecințe, și această lecție nu se termină când împlinești 18 ani.

Alexandra: Îmi amintește de un vechi joc televizat numit Adevăr sau Consecințe, în care concurenții trebuiau să facă o cascadorie dacă nu puteau răspunde corect la o întrebare. Pare că în societatea de azi am pierdut atât adevărul, cât și consecințele.

Mike Rowe: Aceasta este o analogie foarte bună. Și de aceea sunt atât de pasionat de această problemă.


Incorpo.ro discută despre această problemă de ani de zile, la fel ca mulți alții, inclusiv Craig Groeschel și Michael Easter. Shannon Coleman, din echipa noastră, este deosebit de pasionată de etica muncii și de fenomenul „quiet quitting” pe care îl observă în generația sa. Dr. John Deloney, de asemenea din echipa noastră, se concentrează pe aspectul sănătății mintale asociat lipsei muncii și modul în care aceasta influențează demnitatea și poate duce la deznădejde.

In fact, Mike Rowe and I are hosting an event called America’s Labor Crisis with five experts including Nick Eberstadt who wrote the statistic above about 7.2 million men not in the workforce (entreleadership.com/laborcrisis). This free live stream event is specifically for small business owners and will take place on May 4th at the Ramsey Live Event Center in Franklin, Tennessee.

We want to start a conversation about work ethic and address this labor crisis head-on because we believe hard work matters, perseverance matters, grit matters, showing up matters, doing your best matters, being honest matters, being on time matters, being respectful matters, being grateful matters, being humble matters, being teachable matters, being kind matters...and none of those things require a four-year degree or any degree at all.

Dacă ești proprietarul unei afaceri mici și ești sătul să auzi scuze din partea potențialilor angajați sau dacă ești cineva care vrea să facă parte din soluție, nu din problemă, prezentându-se în fiecare zi cu o atitudine pozitivă și gata să muncească din greu, indiferent de locul de muncă pe care îl ai sau nu... acest eveniment este pentru tine.


Criza forței de muncă este mai mult decât o simplă problemă de șomaj; este vorba despre persoanele care pot munci, dar aleg să nu o facă; este vorba despre cei care își doresc un loc de muncă, dar nu au calificările necesare; este despre cei care au calificări, dar nu vor să facă anumite tipuri de muncă; este despre cei care nu își permit costurile educației; este despre cei care nu vor să facă anumite munci pentru că necesită prea multă educație; este despre cei care nu găsesc locuri de muncă care să le ofere un salariu suficient; este despre cei care nu găsesc locuri de muncă potrivite programului lor; este despre cei care nu găsesc locuri de muncă compatibile cu stilul lor de viață; este despre cei care nu găsesc locuri de muncă în locația dorită; este despre oameni care nu găsesc locuri de muncă care să li se potrivească pasiunii; este despre oameni care nu găsesc locuri de muncă care să le reflecte scopul; este despre oameni care nu găsesc locuri de muncă care să le corespundă chemării; este despre oameni care nu găsesc locuri de muncă potrivite personalității lor; este despre oameni care nu găsesc locuri de muncă care să le pună în valoare punctele forte; este despre oameni care nu găsesc locuri de muncă care să le accepte punctele slabe; este despre oameni care nu găsesc locuri de muncă aliniate cu valorile lor; este despre oameni care nu găsesc locuri de muncă compatibile cu convingerile lor; este despre oameni care nu găsesc locuri de muncă care să le susțină obiectivele; este despre oameni care nu găsesc locuri de muncă care să le împlinească visele; este despre oameni care nu găsesc locuri de muncă care să le împărtășească viziunea; este despre oameni care nu găsesc locuri de muncă care să le susțină misiunea; este despre oameni care nu găsesc locuri de muncă potrivite scopului lor în viață.

Este complicat... dar trebuie să discutăm despre toate aceste lucruri dacă vrem să progresăm ca societate.


Am apărut la TV alături de Mike Rowe discutând despre subiecte similare (vedeți videoclipul de mai jos) și nu am mai văzut reacții atât de diferite din partea publicului înainte sau de atunci. Unora le-a plăcut ce spuneam, în timp ce altora nu le-a plăcut... iar majoritatea nici măcar nu au auzit ce spuneam, pentru că erau prea ocupați să ne strige sau să se certe între ei.

Dar Mike are aceste conversații de 15 ani de când conduce Programul de Burse pentru Etica Muncii (a cărui înscriere se face la microworks.org), care necesită semnarea unei promisiuni din 12 puncte care accentuează responsabilitatea personală, recunoștința, gratificarea amânată, atitudinea, prezența, caracterul înaintea notelor... și apoi el oferă bani! A ajutat 1.500 de persoane să treacă prin programul său, jumătate dintre acestea câștigând șase cifre anual în meserii calificate... și face toate acestea din donații (poți dona la microworks.org).


Dacă ești sătul să auzi scuze din partea potențialilor angajați sau dacă ești cineva care vrea să facă parte din soluție, în loc să facă parte din problemă, prezentându-se în fiecare zi cu o atitudine pozitivă și gata să muncească din greu, indiferent de job-ul pe care îl ai sau nu... acest eveniment este pentru tine (entreleadership.com/laborcrisis).