Sari la conținutul principal
LaunchPad

Mike Rowe discută despre criza forței de muncă din America: Un interviu

Alexandra Ardelean

Gazda "Dirty Jobs" și eu discutăm criza forței de muncă și cum este afectând proprietarii de afaceri mici.

Am avut recent ocazia sa stau de vorba cu Mike Rowe, gazda emisiunii Dirty Jobs si un campion al muncitorilor americani.


Mike Rowe: Știi, e interesant. Cred că am ajuns la un punct acum în care anumite virtuți au devenit problematice în cultura corporatistă modernă. Și etica muncii este una dintre ele. Ambiția este alta.

Alexandra: Sunt de acord.

Mike Rowe: Știi, sunt 7,2 milioane de bărbați în putere, în anii lor de muncă, care nu sunt în forța de muncă chiar acum.

Alexandra: Asta e un număr uluitor.

Mike Rowe: Este o problemă uriașă, și s-a înrăutățit doar după blocări.

Alexandra: Absolut. Și inima mea merge la proprietarii de afaceri mici, cum ar fi Anthony care se luptă să găsească oameni buni să lucreze pentru ei.

Mike Rowe: Este o problemă morală, la fel de mult ca una economică. Sunt consecințe pentru a nu lucra, atât pentru individ, cât și pentru societatea în ansamblu.

Alexandra: Absolut. De fapt, Biblia spune că dacă nu munceşti, nu ar trebui să mănânci. Şi, în timp ce asta ar putea suna dur, este de fapt un principiu foarte iubitor, pentru că învaţă responsabilitatea personală şi auto-suficienţa.

Mike Rowe: Exact. Un părinte bun este acela care îi învață pe copii că acțiunile au consecințe, și această lecție nu se termină când împlinesc 18 ani.

Alexandra: Îmi amintește de un vechi show de televiziune numit Adevăr sau Consecință, unde concurenții trebuiau să facă o cascadorie dacă nu puteau răspunde corect la o întrebare. Se pare că am pierdut atât adevărul cât și consecințele în societatea noastră de azi.

Mike Rowe: Asta e o analogie foarte bună.


Incorpo.ro a vorbit despre această problemă de ani de zile, la fel ca mulți alții, inclusiv Craig Groeschel și Michael Easter. Shannon Coleman de pe echipa noastră este deosebit de pasionată de etica muncii și de fenomenul "renunțării liniștite" pe care îl vede în generația ei. Dr. John Deloney de pe echipa noastră se concentrează pe aspectul sănătății mintale al lipsei de muncă și cum afectează demnitatea și duce la disperare.

De fapt, Mike Rowe și cu mine găzduim un eveniment numit Criza forței de muncă din America cu cinci experți, inclusiv Nick Eberstadt, care a scris statisticile de mai sus despre 7,2 milioane de bărbați care nu sunt în forța de muncă (entreleadership.com/laborcrisis).

Vrem să începem o conversație despre etica muncii și să abordăm această criză a forței de muncă direct pentru că credem că munca grea contează, perseverența contează, contează, să te arăți, să faci tot ce poți contează, să fii onest contează, să fii la timp contează, să fii respectuos contează, să fii recunoscător contează, să fii modest contează, să fii învățabil contează, să fii amabil contează... și niciuna dintre aceste lucruri nu necesită o diplomă de patru ani sau orice diplomă.

Dacă eşti un mic antreprenor care e obosit să audă scuze de la potenţialii angajaţi sau dacă eşti cineva care vrea să facă parte din soluţie în loc să facă parte din problemă, venind în fiecare zi cu o atitudine pozitivă, gata să munceşti din greu, indiferent de jobul pe care îl ai sau nu ai...


Criza muncii este mai mult decât doar numerele de șomaj; este vorba despre oameni care pot munci, dar aleg să nu lucreze; este vorba despre oameni care vor locuri de muncă, dar nu au abilitățile necesare; este vorba despre oameni care au abilități, dar nu vor să facă anumite locuri de muncă; este vorba despre oameni care nu își pot permite costurile educației; este vorba despre oameni care nu vor să facă anumite locuri de muncă pentru că necesită prea multă educație; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să plătească suficient; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească programului; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească stilului de viață; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească locației; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească pasiunii; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească scopului; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească chemării; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească personalității; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească punctelor tari; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească punctelor slabe; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească valorilor; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească credințelor; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească obiectivelor; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească viselor; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească viziunii; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească misiunii; este vorba despre oameni care nu pot găsi locuri de muncă care să li se potrivească scopului în viață.

E complicat... dar trebuie sa vorbim despre toate aceste lucruri daca vrem sa facem progrese ca societate.


Am fost la TV cu Mike Rowe înainte vorbind despre subiecte similare (vezi video mai jos), și nu am văzut niciodată reacții atât de diferite din partea publicului înainte sau după aceea. Unii au iubit ceea ce spuneam în timp ce alții au urât ceea ce spuneam...și majoritatea nici măcar nu au auzit ceea ce spuneam pentru că erau prea ocupați strigând la noi sau unii la alții.

Dar Mike a avut aceste conversații timp de 15 ani, rulând programul său de burse de studiu pentru etică în muncă (aplică la microworks.org) care necesită semnarea unui angajament de 12 puncte care subliniază responsabilitatea personală, recunoștința, amânarea plăcerilor, atitudinea, prezența, caracterul înainte de note...și apoi dă bani!


Dacă eşti obosit să auzi scuze de la potenţialii angajaţi sau dacă eşti cineva care vrea să facă parte din soluţie în loc să facă parte din problemă, venind în fiecare zi cu o atitudine pozitivă, gata să munceşti din greu, indiferent de jobul pe care îl ai sau nu ai...