Sari la conținutul principal
Fundamente financiare

Jefferson Fisher despre conflictele legate de bani în relații

Alexandra Ardelean

Jefferson Fisher este un avocat specializat în răniri personale și fondatorul/directorul executiv al Fisher Law Firm. Este cunoscut pentru expertiza sa în comunicare, argumentare și negociere. Contul său de Instagram are 2.8 milioane de urmăritori și este popular pentru postările sale despre cum să faci față umilirii, cum să primești complimente și cum să te descurci cu narcisiștii.

În această emisiune, Rachel îl prezintă pe Jefferson Fisher ca invitat și îl laudă pentru conținutul său de pe Instagram. Ea menționează că el este cunoscut pentru expertiza sa în comunicare și negociere.

Rachel întreabă despre conflictele comune legate de bani, în special între soţi. Jefferson explică importanţa abordării cauzelor profunde în argumentele repetitive. El sfătuieşte să se rupă ciclul prin identificarea problemei de fond şi abordarea ei directă.

Jefferson se adâncește în conceptul de bani ca un filtru pentru problemele de relație mai adânci. El crede că banii servesc adesea ca un procurator pentru alte probleme în relații. Prin învățarea de a aborda aceste cauze de rădăcină, oamenii pot îmbunătăți comunicarea lor și să rezolve conflictele mai eficient.

Jefferson oferă strategii pentru a rămâne calm în timpul conflictelor, inclusiv verbalizarea sentimentelor și gestionarea tensiunii corporale. El subliniază importanța încetinirii și a fi intenționat cu cuvintele.

Jefferson împărtășește experiențe personale cu stilul de comunicare al soției sale. El explică că ea este un procesor extern care îi place să discute problemele imediat. Ca un procesor intern, el preferă să își ia timp înainte de a aborda problemele. El sfătuiește procesorii interni să își comunice nevoile clar și să își programeze conversațiile când sunt pregătiți.

Jefferson discută despre stabilirea limitelor folosind declarații de tipul "eu". Prin exprimarea clară a limitelor lor, oamenii pot preveni escaladarea conflictelor. El sfătuiește să se facă pauze în conversații dacă se depășesc limitele, permițând ambelor părți să se calmeze înainte de a continua.

Jefferson se adresează celor care spun lucruri dureroase în conflicte, fără să vrea. El îi sfătuiește să ia în considerare impactul cuvintelor înainte de a vorbi, mai ales când sunt emoții puternice.

El discută răspunsul de luptă în conflicte și importanța de a lua în considerare perspectiva celeilalte persoane.

Jefferson menționează că va scrie o carte cu Penguin Random House și firma sa de avocatură, Fisher Firm.


Rachel îl felicită pe Jefferson pentru realizările sale și încurajează publicul să vadă munca lui.