Sari la conținutul principal
Locaţii Virtuale

Am stat în Uluwatu o săptămână și asta e ce am găsit

Alexandra Ardelean

Uluwatu a fost întotdeauna unul dintre locurile mele preferate din Bali și Asia de Sud-Est. Visul meu a fost să trăiesc aici, deoarece este un oraș mic de surf cu plaje uimitoare.

Am fost un nomad digital în Bali și Asia de Sud-Est pentru aproape trei ani acum, și am trăit în Canggu pentru ultimul an. Am vrut să văd dacă Uluwatu a îmbunătățit și dacă a fost un loc în care aș putea trăi pe termen lung.

Stau la Dreamland Beach, care este una dintre plajele mele preferate din Uluwatu.

Uluwatu s-a dezvoltat în ultimul an

Uluwatu s-a dezvoltat în ultimul an, și sunt mai multe activități, cum ar fi paddle.

Locul unde merg pentru paddle oferă și patinoar și saună. Nu este la fel de popular ca locurile similare din Canggu, dar este plăcut să ai aceste opțiuni.

Cu toate acestea, am găsit închirierea rachetei și a paletei scumpe aici în comparație cu Canggu.

Warung Local - Mâncare bună la preţuri mici

Am mers la Warung Local pentru prânz astăzi.

Alte restaurante din Uluwatu par mai scumpe decât cele din Canggu.

Klapa Resort - O opţiune bună lângă Dreamland Beach

Stau la Klapa Resort, aproape de Dreamland Beach. Costa 40-60 de dolari pe noapte, cu vedere la ocean și piscină pe acoperiș.

Caut opțiuni de locuit pe termen lung într-un buget de 600-800 de dolari pe lună.

Sunt multe baruri noi de apus în Uluwatu. Single Fin este un loc clasic pentru a urmări surferii și apusul de soare duminica.

Plaja Dreamland este, de asemenea, un loc frumos pentru a urmări apusul de soare cu o atmosferă super frumos și mult spațiu.

Sunt multe baruri noi de pe plaja Tullabon, in afara de Single Fin. Imi place sa ma uit la surfisti in timp ce beau o bere Bintang la unul din aceste baruri. E mai putin aglomerat decat Single Fin.

Am fost la Singelfinn azi pentru două pizza pentru o promoție. Pizza a fost bună, și m-am bucurat de apus, muzică live, și în general Uluwatu vibrații.

Habitat Village - Sala de sport & Spa

Am vizitat satul Habitat astăzi. Oferă sală de gimnastică, spa, saună, baie cu gheață, restaurante, cazare etc., dar sala de gimnastică nu este încă complet gata în timpul vizitei mele.

Bamboo Fitness este o altă opțiune de sală de sport care arată bine, dar lipsește sauna și baie de gheață. Prețurile lunare sunt, de asemenea, ridicate, fără aceste facilități.

Rattan este următorul loc unde mă voi caza. Este bine situat, cu un design plăcut, la un preţ rezonabil de 30-40 de dolari pe noapte.

Se simte mai acasa decat un hotel, dar lipseste de pe plaja.

Bamboo Fitness are un design frumos, dar lipsesc unele facilități, cum ar fi sauna și baie de gheață, pe care le doresc. Oferă cursuri și au un bar pe site. Prețurile zilnice sunt accesibile, dar prețurile lunare sunt mari fără facilități de saună și baie de gheață.

Samtai oferă o zonă de relaxare cu piscină, baie cu gheaţă, jacuzzi, saună mare pentru 13 dolari pe vizită.


Viața în Uluwatu vs Canggu:

  • Paddle: Închiriere rachetă mai scumpă
  • Restaurante: Mai scumpete
  • Cazare: Preţ similar
  • Dotări: Mai puţin dezvoltat
  • La apus: mai aglomerat

Canggu este mai bun pentru viața pe termen lung datorită costurilor mai mici și a facilităților mai dezvoltate, cum ar fi sălile de gimnastică și restaurantele.

Uluwatu este mai bine pentru şederi pe termen scurt, datorită plajelor sale frumoase şi apusuri de soare.

Dacă ești în căutarea unei plaje liniștite, cu mai puțini turiști sau nomazi digitali, Uluwatu ar putea fi mai potrivit pentru tine decât Canggu.