Sari la conținutul principal
LaunchPad

Cum să pui la punct un plan de urgență pentru afacerea ta

Alexandra Ardelean

Un ghid pentru proprietarii de afaceri mici

Josiah este un partener de 50% într-o afacere de reparații auto în Ole, Pennsylvania. Afacerea are o echipă de cinci angajați și anul trecut a avut venituri brute de aproximativ 550.000 dolari. Anul acesta, obiectivul este de a ajunge la 800.000 dolari în venituri brute. Josiah este în căutarea de a pune în aplicare un plan de contingenta în cazul în care ceva i se întâmplă lui sau partenerul său.


Evaluarea situaţiei

Afacerile sunt structurate ca o societate cu răspundere limitată. Josiah are nevoie de sfaturi juridice cu privire la modul de structurare a afacerii astfel încât, dacă ceva i se întâmplă lui sau partenerului său, afacerea poate continua fără probleme.


Angajarea unui avocat

Primul pas este sa angajeze un avocat. Josiah ar trebui sa aiba un buget de maxim 1000$ pentru acest avocat.

Redactarea Acordurilor

Aceste acorduri trebuie să abordeze "D-urile": moartea, dizabilitatea, consumul de droguri, nerespectarea, dezinteresul și divorțul. De exemplu, dacă unul dintre parteneri moare, celălalt partener ar trebui să aibă dreptul de a cumpăra partea partenerului decedat la un preț prestabilit.

Termenii LLC pot include restricții privind cine poate deține acțiuni în caz de divorț. De exemplu, dacă unul dintre parteneri se desparte, soția/soțul său nu ar trebui să devină automat un proprietar de 50% din afacere.

Evaluare şi Acord de Cumpărare-Vânzare

Un acord de cumpărare-vânzare este recomandat. Acest acord include asigurare pe viaţă pentru ambii parteneri. Suma asigurării ar trebui să fie suficientă pentru a cumpăra acţiunile fiecăruia la o evaluare prealabilă.

O formulă pentru evaluarea companiei la moartea ta ar trebui să fie inclusă în acordul de cumpărare-vânzare.

În caz de deces al unui partener, celălalt partener este obligat să folosească plata asigurării de viață pentru a cumpăra partea partenerului decedat la evaluarea convenită.

Daca afacerea detine proprietati, un acord similar ar trebui facut pentru cumpararea acesteia in caz de deces sau invaliditate.

Planul meu de proprietate implică cumpărarea de imobiliare la 80% din valoarea de evaluare.


Pregătiri financiare

Asigurare de viata

Asigurarea pe toata durata vietii este descurajata pentru ca este scumpa si nu este necesara pentru majoritatea oamenilor.

Acest tip de asigurare oferă acoperire pentru un anumit interval de timp (de exemplu, 20 sau 30 de ani) și plătește doar dacă muri în timpul acelui interval de timp.

Cerințe de asigurare de viață

  • Amândoi partenerii au nejsonduse asigurări de viață pe termen lung pe celălalt.
  • Suma de asigurare ar trebui să fie suficient pentru a cumpăra afară părţile fiecăruia la o evaluare predefinită.
  • În cazul în care un partener moare, ei sunt obligați să folosească plata asigurării de viață pentru a cumpăra partea partenerului decedat la acea evaluare.

Consideraţii suplimentare

Asigurare de invaliditate pe termen lung

Asigurarea de invaliditate pe termen lung este recomandata, dar poate fi scumpa pentru muncitorii necalificati, cum ar fi mecanicii.

Contractul LLC ar trebui să abordeze ce se întâmplă dacă un partener nu mai poate participa la afaceri din cauza unei dizabilități.


Concluzie

Planificarea de urgență este esențială pentru orice proprietar de afaceri mici. Prin luarea acestor măsuri acum, Iosia poate asigura că afacerea sa va continua să prospere chiar dacă ceva neașteptat se întâmplă cu el sau partenerul său.