Sari la conținutul principal
LaunchPad

Cum să vă protejați afacerea de divorț

Alexandra Ardelean

John din Raleigh, Carolina de Nord, sună pentru sfaturi într-o problemă de afaceri. El a vândut compania fiicei sale și ginerei sale acum patru ani. Contractul nu a definit valoarea companiei. Acum, ginerele său a părăsit-o pe fiica sa și vrea 50% din companie în divorț. Venitul brut al companiei este de aproximativ 10 milioane de dolari.

John este sfătuit că nu are putere, deoarece este doar banca, iar banca nu poate interveni în evaluare sau lichidare. Fiica lui John are un avocat bun care este agresiv. Strategia discutată implică neachiziționarea ginerei, oferind nici un profit distribuții, și reinvestirea profiturilor pentru a crește compania.

O încredere ar fi trebuit să fie înfiinţată pentru a proteja împotriva divorţurilor şi a membrilor non-familiali care deţin acţiuni în companie. Acţiunile LLC sunt deţinute într-o încredere pentru copii, cu doar membrii familiei Ramsey ca participanţi.

Situaţia cu ginerele lui John care a părăsit-o pe fiica lui a început în 2008, iar el a părăsit afacerea de la Memorial Day (aproximativ acum nouă luni). Fiica lui John are 36 de ani.


- Sun din Raleigh, Carolina de Nord.

- Cum pot să te ajut?

John: Am vândut compania fiicei mele şi ginerei ei acum patru ani. Nu am făcut o treabă prea bună pentru că nu am definit valoarea companiei când am vândut-o.

Oh, Doamne.

Aşa că acum se despart şi el se poartă ca un golan.

Host: Da.

Și vrea 50% din companie.

Host: Da.

John: Şi aşa că trecem prin toate astea chiar acum şi încerc să aflu cum să recâştig controlul asupra lucrurilor pentru că nu vreau să mai fie implicat în asta.

Nu ai niciun fel de putere pentru că eşti doar banca acum.

John: Aşa e.

Nu mai eşti proprietar, eşti doar un împrumutător.

John: Aşa e.

Gazdă: Şi aşa că nu puteţi să vă amestecaţi cu evaluarea sau lichidarea sau orice altceva pentru că nu mai deţineţi. Aţi vândut-o lor.

Aşa că are nevoie de un avocat agresiv care înţelege evaluările de afaceri şi înţelege cum să lupte cu aceste lucruri şi ea trebuie să fie pregătită pentru el să fie urât despre asta pentru că el va fi urât despre asta pentru că nu îi pasă de ea sau de tine sau de oricine altcineva.

Și asta e tot ce poți face în acest moment, să o susții emoțional și să te asiguri că primește un sfat legal bun și apoi să o lași să se ocupe de asta pentru că nu poți face nimic altceva în acest moment.

John: Da, avem un avocat bun pentru ea și facem tot ce putem, dar e doar frustrant pentru că simt că pierd controlul asupra a ceva ce am construit în 30 de ani.

Ei bine, ai pierdut controlul asupra ei când ai vândut-o fără a defini ce valoare avea când ai vândut-o.

John: Da, încercăm să nu-l cumparam, dar dacă trebuie să-l cumparam, îi vom oferi nici un profit distribuiri până când vom obține banii noștri înapoi, plus dobânda la ceea ce l-am plătit pentru jumătatea companiei.

Host: Ei bine, dacă trebuie să-l cumpăraţi, atunci trebuie să-l cumpăraţi, dar aş încerca să nu-l cumpăraţi, dacă este posibil, pentru că odată ce pleacă, atunci voi puteţi începe să luaţi profituri din nou şi să creşteţi compania din nou fără ca el să fie implicat în vreun fel, ceea ce ar fi mai bine pentru toţi cei implicaţi, inclusiv fiica dvs. care va deţine în continuare jumătate din ea după ce el pleacă, dacă nu trebuie să-l cumpere, ceea ce ar fi mai bine pentru toţi cei implicaţi, inclusiv fiica dvs. care va deţine în continuare jumătate din ea după ce el pleacă, dacă nu trebuie să-l cumpere, ceea ce ar fi mai bine pentru toţi cei implicaţi, inclusiv fiica dvs. care va deţine în continuare jumătate din ea după ce el pleacă, dacă nu trebuie să-l cumpere, ceea ce ar fi mai bine pentru toţi cei implicaţi, inclusiv fiica dvs. care va deţine în continuare jumătate din ea după ce el pleacă, dacă nu trebuie să-l cumpere, ceea ce ar fi mai bine pentru toţi cei implicaţi, inclusiv fiica dvs. care va deţine în continuare jumătate din ea după ce el pleacă, dacă nu trebuie să-l cumpere, ceea ce ar fi mai bine pentru toţi cei implicaţi, inclusiv fiica dvs. care va deţine în continuare jumătate din ea după ce el pleacă, dacă nu trebuie să-l cumpere, ceea ce ar fi mai bine pentru toţi cei implicaţi, inclusiv fiica dvs. care va deţine în continuare jumătate din ea după ce el pleacă, dacă nu trebuie să-l cumpere, ceea ce ar fi mai bine pentru toţi cei implicaţi, inclusiv fiica dvs. care va deţine în continuare jumătate din ea după ce el pleacă, dacă nu trebuie să-l cumpere, ceea ce ar fi mai bine pentru toţi cei implicaţi, inclusiv fiica dvs. care va deţine în continuare jumătate din ea după ce el pleacă, dacă nu trebuie să-l cumpere, ceea ce ar fi mai bine pentru toţi cei implicaţi, inclusiv fiica dvs. care va deţine în continuare jumătate din ea după ce el pleacă, dacă nu trebuie să-l cumpere, ceea ce ar fi mai bine pentru toţi cei implicaţi, inclusiv fiica dvs. care va deţine în continuare jumătate din ea după ce el pleacă, dacă nu trebuie să-l cumpere, ceea ce ar fi mai bine pentru toţi cei implicaţi, inclusiv fiica dvs. care va deţine în continuare jumătate din ea după ce el pleacă, dacă nu trebuie să-l cumpere, ceea ce ar fi mai bine pentru toţi cei implicaţi, inclusiv fiica dvs. care va deţine în continuare jumătate din ea după ce el pleacă, dacă nu trebuie să-l cumpere, ceea ce ar fi mai bine

John: Bine.

Aşa că asta ar putea să funcţioneze în favoarea ei pe termen lung, chiar dacă acum pare un lucru rău, dar pe termen lung, odată ce toate astea se vor termina, atunci lucrurile ar putea să funcţioneze în favoarea ei, chiar dacă acum lucrurile par că merg prost, dar odată ce toate astea se vor termina, atunci lucrurile ar putea să funcţioneze în favoarea ei, chiar dacă acum lucrurile par că merg prost, dar odată ce toate astea se vor termina, atunci lucrurile ar putea să funcţioneze în favoarea ei, chiar dacă acum lucrurile par că merg prost, dar odată ce toate astea se vor termina, atunci lucrurile ar putea să funcţioneze în favoarea ei, chiar dacă acum lucrurile par că merg prost, dar odată ce toate astea se vor termina, atunci lucrurile ar putea să funcţioneze în favoarea ei, chiar dacă acum lucrurile par că merg prost, dar odată ce toate astea se vor termina, atunci lucrurile ar putea să funcţioneze în favoarea ei, chiar dacă acum lucrurile par că merg prost, dar odată ce toate astea se vor termina, atunci lucrurile ar putea să funcţioneze în favoarea ei, chiar dacă acum lucrurile par că merg prost, dar odată ce toate astea se vor termina, atunci lucrurile ar putea să funcţioneze în favoarea ei, chiar dacă acum lucrurile par că merg prost, dar odată ce toate astea se vor termina, atunci lucrurile ar putea să funcţioneze în favoarea ei, chiar dacă acum lucrurile par că merg prost, dar odată ce toate astea se vor termina, atunci lucrurile ar putea să funcţioneze în favoarea ei, chiar dacă acum lucrurile par că merg prost, dar odată ce toate astea se vor termina, atunci lucrurile ar putea să funcţioneze în favoarea ei, chiar dacă acum lucrurile par că merg prost, dar odată ce toate astea se vor termina, atunci lucrurile ar putea să funcţioneze în favoarea ei,

Da, avem o rezervă de numerar construită, aşa că am putea plăti partea lui destul de repede, fără a avea distribuţii de profit să se întoarcă în afacere.

Host: Ei bine, asta suna ca un plan.

Da, mulţumesc, Dave.

Host: Sigur, omule.