Sari la conținutul principal
LaunchPad

Cum să vă plătiți ca proprietar de afaceri

Alexandra Ardelean

John este proprietarul unui site de cercetare clinică din Salt Lake City. Clinica sa are doi angajaţi cu normă întreagă şi cinci angajaţi cu contract. Clinica este deschisă de un an şi a generat 500.000 de dolari în venituri.

John, bine ai venit la emisiune.

John:

Salut, Dave.

Mă gândesc să fac plăți proprietarului în loc de plăți W-2 pentru mine și soția mea.

Dave:

Implicațiile fiscale sunt aceleași pentru ambele opțiuni. Dacă luați un plătit proprietar, este supus impozitului pe venit, care este de 15,3%. Dacă luați un plată W-2, tu și angajatorul dumneavoastră fiecare contribuie 7,65% la asigurările sociale și Medicare.

Deci, implicatiile fiscale totale sunt aceleasi in ambele cazuri. Singura diferenta este cum este raportat in declaratia de impozit.

Pentru mine personal, când am făcut 300.000 $ la 400.000 $ anual, am stabilit salariul meu la 100.000 $ pentru că asta e ce am nevoie să trăiesc.

Această strategie mi-a permis să economisesc la impozitele pe venit, în timp ce îmi plăteam un salariu rezonabil.

John:

Mulţumesc pentru explicaţie.

Dave:

Cu plăcere..

John:

Îţi mulţumesc pentru ajutor.

Dave:

Felicitări pentru succesul cu clinica.

John:

Mulţumesc.


Detalii financiare despre clinica lui John

Dave:

Să descompunem cifrele pentru clinica lui John.

Acesta a mentionat ca nu a avut niciun venit pana in ianuarie si a generat 500.000 de dolari de atunci.

Dacă presupunem că el nu are cheltuieli (ceea ce nu este realist), profitul său net ar fi de 500.000 $ pe parcursul a nouă luni sau aproximativ 55.555 $ pe lună.

Dacă înmulţim cu 12 luni, obţinem un profit net anual de aproximativ 75.000 de dolari.

Deci, pe baza acestor numere, aș configura plățile W-2 bazate pe profitul net actual de 75.000 $ anual.


Sfaturi de planificare financiară pe termen lung de la Dave

Pe măsură ce afacerea creşte şi fluxul de numerar devine mai previzibil, vă recomand să puneţi în aplicare un sistem de plată mai structurat cu plăţi regulate W-2 şi un bonus de sfârşit de an, în funcţie de performanţa companiei.

Această abordare vă permite să profitați de economii fiscale, în timp ce asigurându-vă că primiți o compensație echitabilă pentru munca depusă.

Este important de notat că LLC-urile și sub-S corporațiile trebuie să plătească impozite pe întregul profit net anual, indiferent de cum este scos.

Retine doar ca profiturile retinute sunt supuse taxelor daca nu sunt reinvestite pana pe 31 decembrie intr-o LLC sau sub-S corporation.