Salt la conținutul principal
Fundamente Financiare

Câți bani ai nevoie pentru a te pensiona devreme?

Alexandra Ardelean

Planificarea pensionării și independența financiară sunt subiecte fierbinți în prezent. Dar câți bani aveți nevoie, de fapt, pentru a vă pensiona devreme? În acest articol, voi descompune numerele pentru dvs.

Presupuneri de bază

Finanțele personale sunt foarte variabile. Depind de nevoile, obiceiurile de cheltuieli, stilul de viață și persoanele aflate în întreținere. Pentru acest exemplu, voi presupune că ești o persoană singură, fără persoane în întreținere.

Conform NerdWallet, cheltuielile lunare medii pentru o persoană sunt de aproximativ 3.700 de dolari pe lună sau puțin peste 44.000 de dolari pe an.

Venitul mediu al gospodăriilor în 2022 a fost de aproximativ 74.580 $. Țineți minte că acest număr variază în funcție de numărul de persoane care aduc venit în gospodărie. De exemplu, dacă ești un singur susținător, venitul tău ar putea fi mai apropiat de 47.000 $. Dacă în gospodărie sunt doi susținători, venitul ar putea fi mai apropiat de mijlocul anilor 70.000 $. Și dacă locuiți într-un stat cu venituri mari, cum ar fi California sau New York, ar putea fi mai aproape de 80.000 $.

Inflația este un alt factor important de luat în considerare. Rata istorică a inflației din ultimii 30 de ani este de aproximativ 3%. Totuși, în ultimii cinci ani, a fluctuat semnificativ, variind între 1,2% și 8%.

Presupuneri privind pensionarea

Pentru calcularea pensiei, voi face următoarele presupuneri:

  • Începi să investești la 25 de ani și te pensionezi la 55 de ani, după 30 de ani de investiții.
  • Obții un randament de 8% din investițiile tale.
  • Pornesti de la $0 și contribui cu $500 pe lună.
  • I'll assume an inflation rate of 3.5%.
  • Investițiile dvs. se află într-un cont Roth IRA, cu o rată a impozitului de 0%.
  • După 30 de ani de investiții, portofoliul tău ar valora aproximativ 708.000 de dolari.

Rata tradițională de retragere sigură se bazează pe studiul Trinity și este considerată a fi de 4%. Asta înseamnă că, dacă vrei să te pensionezi cu o cheltuială anuală de 48.000$ (4% din 1,2 milioane $), ai nevoie de aproximativ 1,2 milioane $.

Să vedem ce are de spus FiCalc despre acest subiect.

Analiza FiCalc

FiCalc este un instrument excelent pentru analizarea diferitelor scenarii de pensionare pe baza diferitelor strategii de investiții și condiții de piață.

Voi folosi metoda dolarului constant, care ia în calcul inflația în rata de retragere în timp.

Cu presupunerile și strategia de investiții pe care le-am enunțat, rata mea de succes în a-mi menține retragerile pe o perioadă de 25 de ani este de doar 64% pentru un portofoliu de 708.000 $.

Dacă aș folosi rata tradițională sigură de retragere de 4%, portofoliul meu ar trebui să fie de 1,2 milioane de dolari pentru a avea o rată de succes de 99,2%.

De aceea este foarte important să înțelegi propria ta situație financiară personală și să nu te bazezi doar pe reguli generale.

De asemenea, poți experimenta diferite alocări ale portofoliului. De exemplu, ai putea începe cu 100% acțiuni și să treci treptat la un mix de acțiuni și obligațiuni până la vârsta de 55 de ani.

Țineți minte că nu am luat în calcul beneficiile de asigurări sociale care v-ar putea suplimenta veniturile începând cu vârsta de 62 și jumătate de ani.

Dacă dorești mai multe resurse similare, accesează Whiteboard Finance University - o comunitate fantastică care oferă numeroase resurse valoroase pentru educație și planificare financiară.

Barista de Foc

Barista fire se referă la situația în care te pensionezi anticipat, dar continui să lucrezi cu normă parțială sau ai o mică afacere în paralel care îți acoperă cheltuielile de trai la o vârstă mai înaintată. Acest lucru îți permite să te pensionezi mai devreme, având nevoie de un buget mai mic, dar și cheltuieli potențial mai reduse.

Incendiul de Coastă

Coast Fire înseamnă să economisiți suficient de devreme în viață, astfel încât să nu mai trebuiască să contribuiți financiar la pensie mai târziu. Acest lucru vă permite să acceptați locuri de muncă mai prost plătite sau să lucrați cu normă parțială fără a sacrifica obiectivele dvs. de economisire pentru pensionare.

Dacă aceste concepte vă interesează, vă recomand cu căldură cartea "Die With Zero" de Bill Perkins - este o carte minunată care vă va ajuta să aliniați filosofia vieții cu planificarea financiară și obiectivele de pensionare.

Sper că acest articol v-a fost de ajutor! Spuneți-mi și ce alte subiecte v-ar plăcea să abordez în articolele viitoare.

Mulțumesc pentru lectură!

Alexandra de la Incorpo.ro