Sari la conținutul principal
Fundamente financiare

Cât de mulți bani ai nevoie pentru a ieși la pensie mai devreme?

Alexandra Ardelean

Planificarea pensiei si independenta financiara sunt subiecte fierbinti in acest moment. Dar cat de multi bani ai nevoie pentru a iesi la pensie mai devreme? În acest articol, o sa va arat numerele.

Premise de bază

Finanțele personale sunt foarte variabile. Depinde de nevoile tale, obiceiurile de cheltuieli, stilul de viață și de dependenți. În acest exemplu, voi presupune că ești o persoană singură, fără dependenți.

Conform NerdWallet, cheltuielile medii lunare pentru o persoană sunt de aproximativ 3.700 de dolari pe lună sau puțin peste 44.000 de dolari anual.

Venitul mediu al gospodăriei în 2022 a fost aproximativ 74.580 de dolari. Având în vedere că acest număr variază în funcție de numărul de persoane care aduc venituri în gospodărie. De exemplu, dacă ești singurul care aduce venituri, venitul tău ar putea fi mai aproape de 47.000 de dolari. Dacă aveți doi aducători de venituri în gospodărie, venitul ar putea fi mai aproape de 70.000 de dolari. Și dacă locuiți într-un stat cu venituri mari, cum ar fi California sau New York, ar putea fi mai aproape de 80.000 de dolari.

Inflaţia este un alt factor important de luat în considerare. Rata inflaţiei istorice în ultimii 30 de ani este aproximativ 3%. Cu toate acestea, în ultimii cinci ani, a fost peste tot - oriunde de la 1,2% la 8%.

Presupuneri de pensionare

Pentru calculul pensiei, voi face următoarele presupuneri:

  • Începi să investești la 25 de ani și te retragi la 55 de ani după 30 de ani de investiții.
  • Ai un profit de 8% din investiții.
  • Începi cu 0 $ și contribui cu 500 $ pe lună.
  • Voi presupune o rată de inflație de 3,5%.
  • Investițiile tale sunt într-un Roth IRA cu o rată de impozitare de 0%.
  • După 30 de ani de investiții, portofoliul tău ar fi aproximativ 708.000 de dolari.

Rata de retragere sigura traditionala se bazeaza pe studiul Trinity si este considerata a fi de 4%. Acest lucru inseamna ca daca vrei sa te retragi cu o cheltuiala anuala de 48.000 $ (4% din 1,2 milioane $), ai nevoie de aproximativ 1,2 milioane $.

Hai să vedem ce are de spus FiCalc despre asta.

FiCalc Analiza

FiCalc este un instrument excelent pentru analiza diferitelor scenarii de pensionare bazate pe diferite strategii de investiții și condiții de piață.

Voi folosi metoda dolarului constant care ţine cont de inflaţie în rata de retragere în timp.

Cu presupunerile mele și strategia de investiții, rata mea de succes de a susține retragerile pentru 25 de ani este doar 64% cu un portofoliu de 708k dolari.

Dacă aş folosi rata tradiţională de retragere sigură de 4%, portofoliul meu ar trebui să fie de 1,2 milioane de dolari pentru a avea o rată de succes de 99,2%.

De aceea este atât de important să înțelegi situația ta financiară personală și să nu te bazezi doar pe reguli generale.

De asemenea, puteți juca în jur cu diferite alocări de portofoliu. De exemplu, ați putea începe la 100% acțiuni și de tranziție la un amestec de acțiuni și obligațiuni de vârstă 55.

Ţineţi cont că nu am luat în calcul beneficiile de la asigurările sociale care ar putea completa veniturile dvs. de la 62 de ani şi jumătate în sus.

Dacă doriți mai multe resurse ca aceasta, verificați Whiteboard Finance University - este o comunitate uimitoare cu o mulțime de resurse valoroase pentru educație financiară și planificare.

Barista Foc

Barista fire este atunci când te retragi mai devreme, dar totuși lucrezi part-time sau ai un fel de afacere secundară care îți acoperă cheltuielile de trai mai târziu în viață.

Coast Fire

Coast fire este atunci când economisești suficienți bani de timpuriu astfel încât să nu mai fie nevoie să contribui cu bani pentru pensie mai târziu în viață. Acest lucru îți permite să iei joburi cu salarii mai mici sau să lucrezi part-time fără a sacrifica obiectivele tale de economisire pentru pensie.

Dacă aceste concepte vă interesează, vă recomand cu căldură să citiți "Die With Zero" de Bill Perkins - este o carte uimitoare care vă va ajuta să vă aliniați filozofia de viață cu planificarea financiară și obiectivele de pensionare.

Sper că acest articol a fost de ajutor!

Mulțumesc pentru citire!

Alexandra de la Incorpo.ro