Sari la conținutul principal
LaunchPad

Cum am construit o afacere de 30 de milioane de dolari in 4 ani

Alexandra Ardelean

Se laudă cu succesul.

Ne place să ne lăudăm cu tine. Îmi place să aud poveștile tale. Îmi place să aud cum câștigi.

Dacă aveţi o poveste, sunaţi-ne şi spuneţi-ne-o.

O poveste de succes în afaceri se desfășoară

Stanton este cu noi în Atlanta, Georgia.

Stanton: Hei Dave, ce faci?

Dave: Mai bine decât merit, ce se întâmplă?

Stanton: Nu prea mult. Sunt un antreprenor general aici în Atlanta, Georgia. Afacerea mea a început acum patru ani şi anul trecut am făcut peste 16 milioane de dolari în vânzări cu un profit net de 1,5 milioane de dolari.

Dave: Wow! Asta e incredibil.

Stanton: Am 37 de ani și ne concentrăm pe construcții comerciale, inclusiv renovări K-12, adăugiri, lucrări municipale, și facilități de auto-stocare.

Dave: Deci aţi crescut de la 2 milioane la peste 30 de milioane în patru ani?

Stanton: Da, domnule.

Dave: E incredibil! La ce atribui asta?

Detalii despre succesul financiar

Stanton: Ei bine, am fost în construcții toată viața mea. Am lucrat în timpul facultății și am studiat inginerie civilă.

Mi-am plătit împrumuturile pentru studenți în primul an după absolvire și am devenit fără datorii. Apoi mi-am plătit casa și acum am patru copii.

Cred că cel mai important lucru este să urmezi principiile din cartea ta și podcastul tău. Și, de asemenea, să am grijă de echipa mea și să am grijă de ei cât de bine pot.

Dave: Știi ce?

Și atât de mulți oameni lipsesc de această parte a ecuației. Ei cred că vor fi tari cu oamenii lor sau că vor fi ieftini cu oamenii lor sau că vor fi răi cu oamenii lor sau orice altceva cred că vor face - dar nu funcționează.

Trebuie să ai grijă de oamenii tăi dacă vrei să aibă grijă de tine și asta e ceea ce construiește o cultură de companie mare.

Deci felicitări!

Sfaturi pentru dezvoltarea liderilor cheie

Stanton: Unul dintre liderii mei cheie a fost cu mine de la început și a făcut o treabă uimitoare.

Încerc să aflu cum să-l dezvolt într-un subordon direct pentru mine, astfel încât să mă ajute să conduc compania pe măsură ce continuăm să creştem.

Ai vreun sfat despre cum să-l dezvolt în rolul ăla?

Strategie de mentorat pentru dezvoltarea leadership-ului

Dave: Da! Trebuie să începi să-l îndrumi dincolo de rolul său actual și să-i dai unele dintre acele responsabilități treptat în timp.

Nu vrei să-i dai toate odată pentru că va crea o reacţie în lanţ în companie dacă începe să se poarte ca şi cum ar fi şeful înainte să fie şeful.

Dar dacă începe să preia unele din acele responsabilităţi treptat în timp - poate chiar unele dintre ele neoficial - atunci el poate creşte în acel rol fără a crea probleme politice în cadrul companiei.

Deci doar începeți să-l mentorizați dincolo de rolul său actual și începeți să-i dați unele dintre aceste responsabilități treptat în timp.

Concluzii si lauda pentru succesul in afaceri

Dave: Felicitări! Ai făcut o treabă uimitoare!

Ai făcut o treabă uimitoare cu disciplina ta financiară personală și o treabă uimitoare cu succesul tău în afaceri, de asemenea.

Sunt mândru de tine!

E uimitor ce poate realiza cineva ca Stanton prin munca grea și conducere inteligentă.