Sari la conținutul principal
Fundamente financiare

6 moduri de a deveni mai inteligent financiar decat 40% din populatie

Alexandra Ardelean

Un videoclip viral susține că 40% din lume este analfabetă financiar. Această lipsă de educație financiară costă un adult mediu aproximativ 10.000 de dolari în 2022. În acest articol, voi împărtăși șase modalități de a deveni mai inteligent financiar decât 40% din populație.

Implementați un buget bazat pe zero

Un buget bazat pe zero este o metodă de bugetare în care veniturile minus toate cheltuielile, inclusiv dăruirea și economisirea, este egal cu zero. Fiecare dolar de venit ar trebui să fie atribuit unei categorii într-un buget bazat pe zero. Această metodă asigură că fiecare dolar are un scop și ajută persoanele să-și gestioneze banii eficient.

Recomand să folosiți aplicația EveryDollarABudgeting pentru bugetare.

Consumați știrile financiare în mod regulat

Pentru a deveni mai inteligent financiar, este esențial să rămâi informat despre știrile financiare și tendințele pieței.

Nu recomand expunerea constantă la ştiri, pentru că poate duce la frică şi anxietate. În schimb, sugerez consumarea de ştiri financiare regulat, dar cu un ochi critic.

Deveniți înțelept cu deciziile de investiții

Deciziile de investiții pot fi copleșitoare, în special pentru începători. Pentru a deveni mai inteligent financiar, este crucial să luați decizii de investiții înțelepte pe baza datelor istorice și a strategiilor dovedite.

Recomand să vă ţineţi de un plan de strategie de investiţii dovedit care se aliniază cu obiectivele dvs. financiare şi toleranţa la risc. Pentru majoritatea oamenilor, fondurile mutuale sunt o opţiune excelentă pentru diversificare şi linişte sufletească în investiţii.

Dacă aveți nevoie de ajutor cu investițiile, contactați-mă la Incorpo.ro/smartinvestorpro.

Consumați conținut de la experți de încredere

Astăzi, există o mulțime de conținut financiar disponibil, de la cărți și podcasturi la canale YouTube și conturi de social media.

Personal, eu am incredere in Jade Warshaw, George Campbell si Dave Ramsey ca experti in bani.

Caută opțiuni de economisire

Odată ce ați salvat ceva bani, este important să cercetați unde să puneți economiile pentru randamente maxime.

Cunoaște-ți obiceiurile financiare personale

În cele din urmă, a deveni mai inteligent financiar înseamnă să înțelegi obiceiurile tale personale legate de bani. Toți avem tendințe naturale când vine vorba de bani, fie că e vorba de cheltuieli excesive sau de a fi prea zgârcit.

Înțelegerea obiceiurilor personale legate de bani este de asemenea crucială în căsnicie. Ambii parteneri ar trebui să știe tendințele lor naturale cu banii, astfel încât să poată lucra împreună eficient cu finanțele lor.

Pe care o să o încerci data viitoare?

Nu uitați de EveryDollar! Este o aplicație de bugetare uimitoare pe care o recomand cu căldură oricui dorește să-și controleze finanțele.