Sari la conținutul principal
Fundamente financiare

5 obiceiuri de resetare a bugetului pentru 2024

Alexandra Ardelean

Noul an este la doar patru zile distanță! Poți să crezi? Sunt atât de încântat să încep de la zero și să mă întorc pe drumul cel bun cu bugetul meu.

În spiritul începerii de la zero, vreau să împărtășesc cinci obiceiuri de resetare a bugetului pe care le implementez pentru 2024.

Revizuirea cheltuielilor din anul trecut

Primul obicei pe care îl implementez este să îmi revizuiesc cheltuielile din anul precedent. Acest lucru mă va ajuta să identific zonele în care am cheltuit prea mult și să fac ajustări pentru noul an.

Am de gând să trec prin extrasul de cont și să mă uit la fiecare cheltuială pentru a vedea unde a mers banii mei.

Prin revizuirea cheltuielilor mele din anul trecut, voi fi capabil să identific orice probleme și să fac un plan pentru a evita cheltuielile excesive în acele categorii în noul an.

Eliminați Categoriile de Buget Inutile

A doua obișnuință pe care o implementez este să elimin orice categorie de buget inutilă sau să ajustez sumele alocate.

În timp ce îmi revizuia cheltuielile din ultimul an, am observat că existau câteva categorii pe care nu le-am folosit cu adevărat. De exemplu, aveam o abonament la o revistă pe care nu o citisem niciodată, așa că am anulat-o.

Prin eliminarea categoriilor de buget inutile sau ajustarea sumelor alocate, voi putea aloca mai multi bani pentru lucrurile care sunt importante pentru mine si evita risipa de bani pe lucruri care nu-mi aduc valoare.

Planificați Fonduri de scufundare pentru cheltuieli mai mari

A treia obicei de resetare a bugetului pe care îl implementez este să planific fonduri de scufundare pentru cheltuieli viitoare mai mari.

Un fond de amortizare este o modalitate de a economisi bani pentru o cheltuială specifică pe care știi că o vei avea în viitor. De exemplu, dacă știi că vei avea nevoie de o mașină nouă în câțiva ani, poți începe să economisești puțin bani în fiecare lună într-un fond de amortizare, astfel încât să ai suficienți bani economisiți când va fi momentul să cumperi o mașină nouă.

Am câteva cheltuieli mai mari care vin în 2024, cum ar fi o vacanță și unele reparații la domiciliu, așa că o să încep să economisesc pentru aceste cheltuieli acum, stabilind fonduri de scufundare în bugetul meu.

Prin planificarea fondurilor de scufundare pentru cheltuieli mai mari, voi fi capabil să evite a merge în datorii atunci când aceste cheltuieli vin și să rămână pe drumul cel bun cu obiectivele mele financiare.

Urmăriți tranzacțiile zilnice

A patra obișnuință pe care o implementez este să urmăresc tranzacțiile zilnice.

Unul dintre cele mai bune moduri de a rămâne în fruntea bugetului este de a construi un obicei zilnic de urmărire a tranzacțiilor. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți conștienți de cât de mulți bani aveți lăsați în fiecare categorie și de a evita cheltuielile excesive.

Folosesc aplicația EveryDollar pentru a-mi urmări tranzacțiile, și a fost o schimbare de joc pentru mine. Versiunea premium a aplicației îmi permite să-mi conectez conturile bancare și cardurile de credit astfel încât toate tranzacțiile mele sunt importate automat în aplicație.

Prin urmărirea tranzacțiilor mele zilnice, sunt capabil să rămân pe partea de sus a bugetului meu și să mă asigur că nu cheltuiesc prea mult în nici o categorie.

Re-evaluare Abonamente

A cincea obicei de resetare a bugetului pe care îl implementez este să reevaluez abonamentele mele.

Este uşor să acumulezi abonamente în timp fără să-ţi dai seama. De exemplu, ai putea să te fi abonat la un serviciu de streaming pentru o perioadă de probă şi să fi uitat să-l anulezi înainte să înceapă să-ţi perceapă taxe în fiecare lună. Sau ai putea să te fi abonat la o revistă sau la un abonament la sală pe care nu-l mai foloseşti.

Am de gând să trec prin toate abonamentele mele și să evaluez dacă încă îmi aduc valoare. Dacă sunt abonamente pe care nu le mai folosesc sau de care nu mai am nevoie, le voi anula pentru a economisi bani în fiecare lună.

Prin reevaluarea abonamentelor mele, voi putea să eliberez niște bani în plus în bugetul meu și să evit să-i risipesc pe lucruri care nu-mi aduc valoare.


Acest articol a fost adus la tine de către Christian Healthcare Ministries. CHM este o opțiune eligibilă în conformitate cu legea națională de asigurări de sănătate pentru cei care doresc să trăiască credința lor prin împărtășirea facturilor medicale ale altora. Aflați mai multe despre cum funcționează CHM ca o opțiune excelentă pentru acoperirea asigurărilor de sănătate la chministries.org/budgetgirl sau sunați la 800-791-6225!


Nu lăsa cheltuielile de sărbători să-ţi dea peste cap obiectivele financiare!