Sari la conținutul principal
Fundamente financiare

5 obiceiuri de resetare a bugetului pentru 2024

Alexandra Ardelean

Anul nou este la doar patru zile distanță, și vreau să vorbesc despre cinci obiceiuri de resetare a bugetului pentru 2024.

Dar mai întâi, lasă-mă să-ţi spun despre jocul meu preferat. Se numeşte TAPL, şi este disponibil la Walmart. Acest joc este perfect pentru timpul petrecut în familie, şi este o modalitate minunată de a le învăţa copiilor despre bani şi bugetare într-un mod distractiv şi interactiv.

Acum, să ne scufundăm în cele cinci obiceiuri de resetare a bugetului pentru 2024.

Obiceiuri de resetare a bugetului pentru 2024

Indiferent dacă ești un bugetar experimentat sau doar începi, aceste cinci obiceiuri te vor ajuta să-ți resetezi bugetul pentru noul an.

Reclamă joc de societate TAPL

Înainte să ne aruncăm în obiceiurile de resetare a bugetului, vreau să vă spun despre jocul meu preferat de masă numit TAPL. Acest joc este perfect pentru timpul petrecut în familie și este o modalitate minunată de a le învăța copiilor despre bani și bugetare într-un mod distractiv și interactiv.

Bugetul Resetat obicei #1: Revizuirea Cheltuielilor din Anul Trecut

Primul obicei este să vă uitați înapoi la cheltuielile dvs. din anul trecut. Identificați zonele în care ați cheltuit prea mult sau în care bugetul dvs. nu s-a aliniat cu cheltuielile dvs. reale. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți modelele dvs. de cheltuieli și să faceți ajustări pentru anul viitor.

De exemplu, dacă ați cheltuit în mod constant mai mult decât ați planificat pentru mesele luate în oraș, luați în considerare reducerea bugetului pentru restaurante în 2024. Sau dacă ați avut cheltuieli medicale neprevăzute, gândiți-vă să adăugați un fond de urgență pentru costurile medicale în noul dvs. buget.

Prin revizuirea cheltuielilor tale trecute, poți identifica zone pentru îmbunătățire și să facă ajustările necesare la bugetul tău.

Obiceiul nr. 2: Elimină categoriile de buget inutile

A doua obișnuință este să elimini categoriile de buget inutile. În timp, obiceiurile noastre de cheltuieli și prioritățile se schimbă, așa că este important să revizuim regulat bugetele noastre și să eliminăm orice categorie învechită sau inutilă.

Uitaţi-vă la bugetul dvs. actual şi identifica orice categorii care nu mai sunt relevante. De exemplu, dacă aţi folosit pentru a avea o categorie pentru o sală de sport de membru care nu mai folosesc, elimina acea categorie din bugetul dvs..

Prin eliminarea categoriilor inutile, puteți optimiza bugetul și asigurați-vă că vă concentrați pe cele mai importante domenii ale finanțelor.

Bugetul se resetează obiceiul #3: Planul Fondurilor de scufundare pentru cheltuieli mari

A treia obicei este de a planifica fonduri pentru cheltuieli mai mari în anul următor. Fondurile de scufundare sunt o modalitate excelentă de a economisi pentru cheltuieli neregulate sau mai puțin frecvente, prin alocarea unei sume mici de bani în fiecare lună.

Gândește-te la orice cheltuieli semnificative pe care le anticipezi în 2024, cum ar fi vacanțe, reparații la domiciliu sau întreținerea mașinii.

De exemplu, dacă planificați o vacanță de vară, începeți să puneți bani deoparte într-un fond de vacanță. Acest lucru vă va ajuta să acoperiți costul călătoriei fără a intra în datorii sau a vă deranja bugetul lunar.

Bugetul Resetare obicei # 4: Track tranzacții zilnic cu EveryDollar App

A patra obișnuință este să urmărești tranzacțiile tale zilnic folosind versiunea premium a aplicației EveryDollar.

Cu versiunea premium a aplicației EveryDollar, puteți conecta conturile dvs. bancare și cardurile de credit pentru a importa automat tranzacțiile. Acest lucru face ușor să vedeți unde merge banii și să vă asigurați că vă încadrați în buget.

Prin urmărirea tranzacțiilor tale zilnic, poți identifica rapid orice cheltuieli excesive sau discrepanțe și să faci ajustările necesare înainte ca acestea să devină o problemă mai mare.

Bugetul Resetat obicei #5: Reevaluarea Abonamentelor

Obiceiul cinci este să reevaluezi abonamentele.

Alocă-ți timp pentru a-ți revizui toate abonamentele și identifică pe cele care nu mai sunt folosite sau care nu mai merită costul. Ia în considerare anularea abonamentelor care nu adaugă valoare vieții tale sau care au devenit redundante în timp.

Prin reevaluarea abonamentelor tale în mod regulat, poți elibera bani în plus în bugetul tău și te asiguri că plătești doar pentru serviciile care îți aduc cu adevărat beneficii.

Concluzie generală pentru începutul anului 2024

Pe măsură ce ne pregătim să intrăm în 2024 pregătiți financiar pentru orice ne așteaptă - vreau să le reamintesc tuturor să nu lase cheltuielile de sărbători să le dea peste cap întregul an financiar.

E uşor să te laşi prins de spiritul sărbătorilor şi să cheltuieşti prea mult în această perioadă a anului - dar nu lăsa asta să îţi dea peste cap tot efortul depus pe parcursul anului 2023.

Amintește-ți - oferă-ți har!

Facem cu totii greseli - in special cand vine vorba de finantele noastre.

Aşa că, în timp ce ne îndreptăm spre 2024 - să facem acest lucru cu încredere, ştiind că avem control asupra finanţelor noastre.

Și amintește-ți - dacă una dintre rezoluțiile tale de Anul Nou este să-ți pui finanțele sub control - asigură-te că vezi videoclipul meu despre cum folosesc aplicația EveryDollar.

Și împărtășește acest videoclip cu prietenii care ar putea fi, de asemenea, în căutarea de modalități de a îmbunătăți finanțele lor în 2024!