Salt la conținutul principal
Fundamente Financiare

3 lucruri pe care să nu le spui niciodată când cumperi o mașină (Reacție)

Alexandra Ardelean

În acest video, voi reacționa la o listă de lucruri de evitat atunci când cumperi o mașină, bazată pe un videoclip realizat de un tată și fiu care lucrează la un dealer auto. Să vedem dacă sunt de acord cu sfaturile lor.

Reacting to Car Buying Advice

Videoclipul la care reacționez este de la un tată și fiu care lucrează la un dealer. Împărtășesc strategii verbale pe care le folosesc vânzătorii pentru a ghida clienții spre încheierea tranzacțiilor. Să vedem dacă sunt de acord cu sfaturile lor.

Company Philosophy

Înainte de a începe, vreau să vă prezint filosofia companiei mele. Compania mea se numește Ramsey, și promovăm plata mașinilor în numerar și cumpărarea doar a mașinilor second-hand până când ajungeți la Pasul 4. Credem în puterea lipsei datoriilor, chiar și în cazul achiziționării unei mașini.

Indicații verbale

Primul cuvânt cheie este „buget lunar”. Reprezentantul de vânzări întreabă cât dorește clientul să cheltuie lunar, iar răspunsul corect se concentrează pe prețul final, nu pe plățile lunare.

  • Vânzător: "Care este bugetul tău lunar?"

  • Client: "Nu am una."

  • Vânzător: "Ei bine, cât sunteți dispus să cheltuiți lunar?"

  • Clientul: "Nu știu."

Al doilea cuvânt cheie este despre suma de bani pe care clientul plănuiește să o plătească în numerar. Vânzătorul întreabă câți bani are clientul la el, iar răspunsul corect este să te concentrezi mai întâi pe suma totală, incluzând toate costurile.

  • Vânzător: "Cât de mulți bani ai la tine?"

  • Clientul: "Nu știu."

  • Vânzător: "Well, cât intenționați să plătiți în avans?"

A treia pistă de cuvinte este despre schimbul unei mașini. Vânzătorul întreabă dacă clientul are una mai veche, iar răspunsul corect este să separați tranzacțiile și să vă concentrați mai întâi pe prețul final.

  • Vânzător: "Aveți ceva la schimb?"

  • Clientul: "Nu știu."

  • Vânzător: "Ei bine, care credeți că e valoarea lui?"

Videoclipul subliniază că dealerii auto preferă clienții care achiziționează mașini prin finanțare, deoarece acest lucru le aduce un profit mai mare datorită dobânzilor și, potențial, prețurilor mai mari pentru mașini.

Gânduri personale despre sfaturi

Sunt de acord cu majoritatea sfaturilor din acest videoclip. Este important să cunoști care îți este bugetul și să nu te lași influențat de plățile lunare sau de ofertele cu reduceri pentru plățile în numerar. Utilizarea banilor lichizi stabilește limite clare și împiedică cheltuielile excesive pentru o mașină.

Recomandare joc: Tapple

Înainte să continuăm, vreau să vă spun despre Tapple! Tapple este un joc de cuvinte premiat care oferă familiei ore de divertisment! Este perfect pentru seara jocului în familie sau pentru orice moment când vreți să vă distrați împreună. Cumpără-ți copia astăzi!

Manager Financiar Interaction

Videoclipul trece la discuțiile despre interacțiunile cu directorii financiari ai dealerilor.

Întrebări pentru Managerul Financiar

Când managerii financiari întreabă despre plățile lunare sau termenii împrumuturilor, este important să fiți pregătit cu o pre-aprobare de la o uniune de credit și să știți care ar trebui să fie plățile.

Considerente privind plățile lunare

  • Manager Financiar: "Ce plată cauți?"

  • Client: "Sunt pre-aprobat de uniunea mea de credit pentru 3% pe 60 de luni, așa că știu că rata mea ar trebui să fie în jur de 300 de dolari."

Considerații privind termenul de împrumut

  • Manager Financiar: "Pe ce perioadă dorești să fie împrumutul?"

  • Client: "Sunt pre-aprobat de uniunea mea de credit pentru 3% pentru 60 de luni, așa că știu că asta caut."

The video advises asking for a breakdown of costs for additional products like extended warranties and considering that financing these products adds interest costs.

Conștiință de numerar

Folosirea banilor face ca cumpărătorii să fie mai conștienți de cumpărăturile lor și mai puțin predispuși să cheltuie excesiv pe suplimente sau extrauri.

Gânduri finale despre sfaturi pentru cumpărarea unei mașini

Este important să te documentezi și să ai un plan bine stabilit atunci când cumperi o mașină. Tu ești cel care controlezi procesul, așa că nu ezita să pui întrebări și să insiști asupra bugetului tău.

Neînțelegere cu Opțiuni de Finanțare

Deși sunt de acord cu majoritatea sfaturilor oferite în acest video, nu sunt de acord personal cu opțiunile de finanțare pentru mașini. Mașinile sunt active depreciate, așa că este mai bine să strângi bani și să plătești în numerar.

Ofertă de resurse: Ghidul auto Ramsey

Pentru mai multe informații despre deținerea și întreținerea inteligentă a unei mașini fără datorii, consultați ghidul nostru auto menționat în descrierea de mai jos!

Concluzie

Dacă ai găsit acest video util, distribuie-l și altora care ar putea avea nevoie de ajutor în negocierea cumpărării unei mașini fără a face datorii. Și amintește-ți: preia controlul asupra finanțelor tale pentru a putea trăi o viață fără datorii!