Sari la conținutul principal
Fundamente financiare

3 Lucruri pe care NU trebuie să le spui când cumperi o mașină (Reacție)

Alexandra Ardelean

În acest videoclip, o să reacționez la o listă de lucruri de evitat când cumperi o mașină, bazată pe un videoclip de la un tată și fiu care lucrează la un dealer.

Reacționând la sfaturile de cumpărare a unei mașini

Videoclipul la care reacționez este de la un tată și fiu care lucrează la un dealer. Ei împărtășesc cuvinte care vânzătorii folosesc pentru a ghida clienții spre încheierea tranzacțiilor. Să vedem dacă sunt de acord cu sfaturile lor.

Filozofia Companiei

Înainte să începem, vreau să împărtășesc filosofia companiei mele. Compania mea este Ramsey, și noi susținem plata în numerar a mașinilor și cumpărarea doar a mașinilor second-hand până când ajungi la Baby Step 4.

Cuvinte cheie

Prima cale de abordare este despre bugetul lunar.

 • Vânzător: "Care este bugetul tău lunar?"

 • Client: "Nu am."

 • - Cât vrei să cheltuieşti pe lună?

 • Client: "Nu ştiu."

A doua cale de urmat este despre cât de multe numerar clientul planuri pentru a pune jos.

 • - Cât cash ai?

 • Client: "Nu ştiu."

 • - Cat de mult vrei sa dai avans?

A treia cale de cuvinte este despre a vinde o masina.

 • - Aveti ceva de dat la schimb?

 • Client: "Nu ştiu."

 • - Ce crezi că valorează?

Videoclipul subliniază că dealerii preferă clienţii care finanţează, deoarece astfel obţin mai mult profit din dobânzi şi, eventual, preţuri mai mari la maşini.

Gânduri personale despre sfaturi

Sunt de acord cu majoritatea sfaturilor date în acest videoclip.

Recomandare de joc: Tapple

Înainte să continuăm, lasă-mă să-ţi spun despre Tapple! Tapple este un joc de cuvinte rapid, premiat, care oferă familiei ore de distracţie!

Manager Financiar Interacțiune

Videoclipul trece la discutarea interacțiunilor cu managerii de finanțe la dealeri.

Întrebări pentru Managerul Financiar

Când managerii financiari întreabă despre plăţile lunare sau termenii împrumutului, este important să fii pregătit cu o pre-aprobare de la o uniune de credit şi să înţelegi unde ar trebui să se încadreze plăţile.

Lunar Plata Considerente

 • Managerul financiar: "Ce plată cauţi?"

 • Client: "Am fost pre-aprobat la credit union pentru 3% pe 60 de luni, așa că știu că rata mea ar trebui să fie în jur de 300 de dolari."

Consideraţii privind durata împrumutului

 • Manager Financiar: "Cât de lung vrei să-ţi fie împrumutul?"

 • Client: "Am fost pre-aprobat la credit union pentru 3% pe 60 de luni, așa că știu ce caut."

În videoclip se sfătuiește să se ceară o descompunere a costurilor pentru produse suplimentare, cum ar fi garanțiile prelungite și să se ia în considerare faptul că finanțarea acestor produse adaugă costuri de dobândă.

Conștiența banilor

Folosirea banilor în numerar face cumpărătorii mai conștienți de achizițiile lor și mai puțin probabil să cheltuie prea mult pe adăugiri sau extra.

Gânduri finale despre sfaturile de cumpărare a unei mașini

Este important să faci cercetări și să ai un plan intenționat atunci când cumperi o mașină. Tu ești în controlul procesului, așa că nu-ți fie frică să pui întrebări și să stai ferm pe bugetul tău.

Nesiguranță în privința opțiunilor de finanțare

Deși sunt de acord cu majoritatea sfaturilor date în acest videoclip, personal nu sunt de acord cu opțiunile de finanțare pentru mașini. Mașinile sunt active depreciate, deci este cel mai bine să economisiți și să plătiți cu numerar.

Ofertă de resurse: Ghidul auto Ramsey

Pentru mai multe informații despre deținerea și întreținerea unei mașini fără datorii, consultați ghidul nostru auto din descrierea de mai jos!

Concluzie

Dacă ţi-a plăcut acest videoclip, te rog să-l împărtăşeşti cu alţii care ar putea avea nevoie de ajutor în negocierea achiziţiei unei maşini fără datorii.