Sari la conținutul principal
Fundamente financiare

Începând cu 2024: Opt mutări financiare pe care trebuie să le faceți

Alexandra Ardelean

Bine aţi revenit, tuturor.

Deci, 2023 a fost un an nebun pentru bani. Am văzut piața imobiliară lovit minime nu am văzut în ani. Am văzut student împrumut iertare nu se întâmplă. Am văzut temeri de recesiune și creșterea ratelor dobânzilor.

Și pe măsură ce ne îndreptăm spre 2024, încă există multă incertitudine acolo. Este un an electoral, care aduce întotdeauna propriul set de necunoscute financiare.

Iată opt lucruri pe care trebuie să le faci diferit cu banii tăi în 2024.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să fii pe aceeași lungime de undă cu soțul tău. Dacă ești căsătorit, trebuie să-ți combini finanțele. Știu că o să primesc multe critici în comentarii de la cei care cred că combinarea finanțelor este o idee proastă.

Am văzut cupluri care și-au plătit datoriile împreună și au atins obiective financiare pe care nu le-ar fi putut atinge singure.

Și există cercetări care să susțină asta. Un studiu al milionarilor a descoperit că lucrul împreună cu soția a fost unul dintre factorii cheie în succesul lor.

Desigur, exista exceptii de la aceasta regula. Daca sotul tau are o problema de dependenta sau daca sunt abuzivi, atunci ar trebui sa pastreze finantele separate. Dar pentru cei mai multi cupluri, combinarea finantelor este cel mai bun mod de a merge.

A doua chestie pe care trebuie să o faci este să-ţi faci un buget.

Așa cum spune John Maxwell, "Un buget dă un scop fiecărui dolar." Și când dai fiecărui dolar un scop, se simte ca și cum ai fi primit o creștere de salariu.

Nu pot să-ți spun câte persoane mi-au spus că s-au simțit ca și cum ar fi primit o creștere de salariu când au început să-și facă bugetul pentru că în sfârșit își spuneau banii unde să meargă în loc să se întrebe unde au dispărut.

Dacă crezi că bugetele sunt doar pentru oamenii săraci, gândește-te din nou.

A treia chestie pe care trebuie să o faci este să-ţi plăteşti împrumuturile pentru studenţi.

Aşa că fă-i o prioritate şi scapă de ei cât mai repede poţi.

A patra chestiune pe care trebuie să o faci este să-ţi protejezi fondul de urgenţă. Fondul de urgenţă este pentru urgenţe numai - lucruri ca pierderea locului de muncă sau facturi medicale sau reparaţii auto.

Nu e pentru vacanțe sau renovări sau cadouri de Crăciun. Dacă o folosești pentru non-urgențe, nu va mai fi acolo când ai nevoie cu adevărat.

Nu am atins fondul de urgență de decenii, și doar știind că e acolo îmi dă liniște.

A cincea chestie pe care trebuie să o faci este să obţii asigurare de viaţă pe termen lung prin Zander Asigurări. Asigurarea de viaţă pe termen lung este una dintre cele mai bune modalităţi de a oferi securitate pentru familia ta în cazul în care ceva neaşteptat se întâmplă cu tine.

Zander face uşor şi accesibil să obţii acoperirea de care ai nevoie, astfel încât cei dragi să fie în siguranţă, indiferent de situaţie.

A şasea chestie pe care trebuie să o faci este să încerci un nou job.

De fapt, 98% dintre debt-free screamers și-au mărit veniturile în timpul călătoriei lor spre libertatea de datorie, prin a-și găsi un loc de muncă suplimentar sau prin a-și începe o afacere.

Așa că găsește ceva ce-ți place să faci și vezi dacă poți face bani în plus făcând asta.

A șaptea chestie pe care trebuie să o faci este să-ți prioritizezi conținutul.

Când eşti mulţumit, eşti mai puţin probabil să te îndatorezi încercând să cumperi lucruri care oricum nu te vor face fericit.

Și când ești mulțumit, vei avea mai multă libertate financiară să fii generos și să investești în lucruri care contează cu adevărat.

A opta chestiune pe care trebuie să o faci este să fii conștient de creșterea stilului de viață.

E uşor să cazi în capcană fără să-ţi dai seama, mai ales dacă primeşti o mărire de salariu sau plăteşti o datorie şi brusc ai mai mulţi bani în fiecare lună.

Dar dacă cheltuielile tale cresc la fel de repede ca și veniturile tale, atunci nu vei ajunge niciodată înainte financiar și vei simți întotdeauna stres legat de bani, indiferent cât de mult faci.

Așa că fii intenționat despre a-ți ține cheltuielile sub control astfel încât să poți construi avere și să trăiești viața visurilor tale fără a intra în datorii sau a trăi de la salariu la salariu.

Și amintește-ți: Nu trebuie să cumperi totul chiar acum doar pentru că altcineva îl are deja!

În cele din urmă, iată câteva sfaturi pentru cumpărarea unei case:

  • Fii complet lipsit de datorii (inclusiv plata ipotecii) înainte de a cumpăra o altă casă.
  • Aveți un fond de urgență de 3-6 luni valoare de cheltuieli.
  • Cumpăra pe un 15 ani fix-rate ipotecar cu plăți nu mai mult de 25 % din salariul net.
  • Nu cumpăraţi până nu ajungeţi la Baby Step 7 (construiţi avere şi daţi).

Indiferent de situația ta financiară în prezent - dacă lucrurile merg bine sau dacă lucrurile sunt foarte grele - există întotdeauna speranță!

Dacă vreunul dintre acești pași pare copleșitor sau imposibil acum, vă încurajez să faceți un pas practic astăzi spre a vă asuma controlul asupra banilor și a vă schimba viitorul!