Sari la conținutul principal
LaunchPad

Cum să înființezi o companie în Brașov: Ghid complet

Alexandra Ardelean

Brașov este un oraș situat în centrul României, cu o populație de peste 250.000 de locuitori. Este un important centru economic și cultural, cu o economie diversificată bazată pe industrie, comerț și turism. Înființarea unei companii în Brașov poate fi o oportunitate atractivă pentru antreprenorii care doresc să intre în potențialul economic al orașului.

De ce să începeți o companie în Brașov?

Braşov oferă mai multe avantaje pentru antreprenorii care doresc să înceapă o companie, inclusiv:

 • Localizare geografică favorabilă: Braşovul este situat în centrul României, la intersecţia rutelor comerciale importante. Acest lucru îl face o locaţie ideală pentru a stabili o companie care serveşte atât piaţa locală şi pieţele regionale şi internaţionale.
 • Infrastructura dezvoltata: Braşovul se mândreşte cu o infrastructură bine dezvoltată, inclusiv drumuri, căi ferate, aeroporturi şi servicii moderne de comunicaţii. Acest lucru face ca oraşul să fie uşor accesibil şi să ofere condiţii favorabile pentru desfăşurarea activităţilor economice.
 • Forță de muncă calificată: Braşovul are o forţă de muncă calificată şi experimentată datorită prezenţei numeroaselor instituţii de învăţământ superior şi a unei tradiţii îndelungate în domeniile industriei şi comerţului.
 • Piață expansivă: Braşovul are un piaţă extinsă, atât la nivel local, regional şi internaţional. Acest lucru se datorează locaţiei geografice favorabile a oraşului şi prezenţei numeroaselor companii şi instituţii care oferă oportunităţi de colaborare şi parteneriat.
 • Sprijinul autorităților locale: Autoritățile locale din Brașov oferă sprijin antreprenorilor care doresc să-și înființeze o companie în oraș. Acest sprijin poate include consultanță, asistență financiară și acces la spațiu de lucru.

Paşi cheie pentru lansarea afacerii tale în Braşov

Primul pas în înființarea unei companii în Brașov este alegerea formei legale.

 • Întreprindere individuală: O întreprindere individuală este o formă de organizare a activității economice în care o singură persoană desfășoară activitatea economică în nume propriu. Avantajele unei întreprinderi individuale includ simplitatea înființării și administrării, costuri mai mici și flexibilitate.

 • Societate cu răspundere limitată (SRL): O societate cu răspundere limitată este o formă de organizare a activităţii economice în care mai multe persoane fizice sau juridice se asociază pentru a desfăşura împreună o activitate economică.

 • Societate pe Acțiuni (SA): O societate pe acţiuni este o formă de organizare a activităţii economice în care capitalul social este împărţit în acţiuni, iar acţionarii răspund pentru datoriile societăţii până la valoarea contribuţiei lor la capitalul social.

4. Depunerea documentelor la Oficiul Registrului Comerţului (ORC)

După pregătirea documentelor necesare, trebuie să le depuneți la ORC. Documentele pot fi depuse personal, prin poștă sau online. Dacă depuneți documentele personal, trebuie să mergeți la biroul ORC cu toate documentele originale. Dacă alegeți să depuneți documentele prin poștă, trebuie să trimiteți documentele originale prin poștă recomandată cu confirmare de primire. ORC website.

5. Eliberarea Certificatului de Înregistrare

După verificarea documentelor depuse, ORC va emite certificatul de înregistrare pentru societatea dvs. Certificatul de înregistrare este dovada că societatea a fost înfiinţată legal. Certificatul de înregistrare va fi emis în termen de 5 zile lucrătoare de la data depunerii documentelor.

Dacă ați depus documentele fizic, puteți. Ia-o de aici.:

Trade Register Office near the Brașov Tribunal
Brașov, Zizinului Street No. 106 A, Floor 1, Apartment 3
Tel.: 0268 / 311.992; 319.027
Fax: 0268 / 318.616
E-mail: [email protected]

Dacă aţi depus documentele electronic, veţi primi certificatul prin e-mail.

Întrebări frecvente

Costul de înființare a unei companii în Brașov variază în funcție de forma juridică aleasă și de complexitatea procedurilor.

Documentele necesare pentru înregistrarea unei companii includ:

 • Cerere de înregistrare a companiei
 • Actul constitutiv
 • Declaraţia administratorului societăţii
 • Copie a actului de identitate al administratorului
 • Dovada sediului social al companiei
 • Certificat de cazier judiciar al administratorului societăţii (de obicei gratuit)

Care sunt pașii pentru a înființa o companie în Brașov?

Pașii pentru a înființa o companie în Brașov sunt următorii:

 1. Alegerea formei juridice
 2. Rezervarea numelui firmei
 3. Pregătirea documentelor necesare
 4. Depunerea actelor la ORC
 5. Primirea certificatului de înregistrare

Ce avantaje oferă înfiinţarea unei companii în Braşov?

Înfiinţarea unei companii în Braşov oferă mai multe avantaje, printre care:

 • Localizare geografică favorabilă
 • Infrastructura dezvoltată
 • Forță de muncă calificată
 • Piață extinsă
 • Sprijin din partea autorităților locale