Sari la conținutul principal
Fundamente financiare

4 trucuri de bugetare fiabile pentru a evita descoperirea de cont

Alexandra Ardelean

Bună, să aveți un an nou fericit! Sper că aveți un început grozav în 2024. Sunt Alexandra de la Incorpo.ro și astăzi vom vorbi despre singurul lucru care îi sperie pe oameni în ceea ce privește banii lor: descoperitul de cont. Nu contează dacă ești un cheltuitor înrăit sau un econom, frica de descoperitul de cont este reală. Și nu dispare cu o decizie de a fi chibzuit cu banii tăi. Așa că astăzi, voi împărtăși patru trucuri de bugetare fiabile care vă vor ajuta să evitați descoperitul de cont și să vă luați banii sub control.

Teama de descoperire

Teama de descoperit de cont este reală. Este teama de a nu avea suficienti bani în contul tău pentru a-ți acoperi cheltuielile. Este teama de a nu putea plăti facturile la timp. Este teama de a nu putea cumpăra lucrurile de care ai nevoie. Și este teama de a nu putea economisi pentru viitor.

Dar iata ceva: depasirea poate aparea la oricine, indiferent de cat de multi bani are sau cat de bine isi gestioneaza finantele. Poate aparea cand te astepti mai putin si poate aparea in moduri inselatoare, ca atunci cand faci o achizitie acum si platesti mai tarziu si uiti de ea, sau cand ai cheltuieli lunare pentru lucruri ca abonamentele pe care nu le mai folosesti.

Așa că astăzi, o să împărtășesc patru trucuri de bugetare fiabile care te vor ajuta să eviți descoperirea de cont și să-ți iei banii sub control.

Trucuri de buget

Trucul nr. 4 - Ia banii din bugetele de cheltuieli

Sunt o cheltuitoare înrăită. Aşa că, când Winston şi cu mine am început să ne facem bugetul împreună, eram îngrijorată că o să cheltuim mai mult decât am stabilit. Dar apoi mi-am amintit cum îşi gestionau părinţii banii în perioadele dificile.

Așa că mi-am creat un portofel care m-ar ajuta să fiu responsabilă cu cheltuielile mele.

Trucul 3 - Categoria Diverse

Un buget bazat pe zero este atunci când fiecare dolar are un scop înainte de a începe luna. Dar ce se întâmplă când apar cheltuieli neașteptate? De exemplu, să spunem că avem o cină de ziua acasă și realizăm că nu avem lumânări pentru tort. Trebuie să le cumpărăm.

Într-un buget bazat pe zero, asta ar crea anxietate pentru că nu am alocat niciun ban pentru lumânări. Dar dacă nu le cumpărăm, nu vom putea avea lumânări pe tort pentru cina de ziua fiicei noastre.

Adăugăm o categorie diversă în bugetul nostru ca o pernă pentru cheltuieli neașteptate ca aceasta.

Trucul #2 - Auto Draft strategic

Unele facturi sunt fixe și nu au flexibilitate în datele de plată (ca și chirie). Dar altele ne permit să alegem când vrem să le plătim (ca și ipoteci, facturi HOA, utilități).

De exemplu, dacă avem trei facturi datorate pe 1 din luna şi două pe 15, toate cele cinci facturi vor ieşi din contul nostru în acele două zile. Acest lucru ar putea crea un dezechilibru în fluxul nostru de numerar şi ne-ar putea face să ne simţim ca şi cum am trăi de la salariu la salariu.

Dar dacă stabilim un proiect de auto pentru unele dintre aceste facturi în diferite zile pe tot parcursul lunii (ca Xfinity pe 5, Netflix pe 10, sala de sport de membru pe 20), ne va ajuta să gestionăm mai bine cheltuielile noastre și de a oferi unele marj financiar și leeway.

Trucul nr. 1 - Ajustează bugetul lunar

Life happens every day. And every day brings new opportunities and challenges that require us to adjust our plans accordingly. That's why it's important to adjust our budget every month based on expected expenses like post-holiday subscriptions that need to be canceled before they renew next month; Valentine's Day gifts; summer camp deposits; anniversary date nights; spring break expenses; etc.

Dacă nu ne ajustăm bugetul lunar în funcție de aceste cheltuieli așteptate, vom sfârși prin a trăi în panică constantă pentru că bugetele noastre vor fi mereu fluctuante din cauza vieții care se întâmplă în fiecare zi.

Sper că aceste patru trucuri de bugetare fiabile vă ajută să evitați descoperirea de cont și să vă controlați banii în acest an!

Și nu uitați să distribuiți acest videoclip prietenilor voștri care sunt cheltuitori sau economiști și au nevoie de unelte pentru controlul financiar!


Sper că aceste patru trucuri de bugetare fiabile vă ajută să evitați descoperirea de cont și să vă controlați banii în acest an!

Și nu uitați să distribuiți acest videoclip prietenilor voștri care sunt cheltuitori sau economiști și au nevoie de unelte pentru controlul financiar!